Call of Duty Advanced Warfare: primele impresii – mai bun decat Destiny pana acum! (Video)

Au trecut cateva zile de la lansarea locala a lui Call of Duty Advanced Warfare in Romania si am avut timp sa ne familiarizam cu jocul in versiunea sa de pe PS4. Am jucat cateva misiuni in modul campanie si cateva sesiuni de multiplayer si mai jos aflati primele mele impresii legate de cel mai nou CoD. Va veni si un review detaliat in curand, fiti fara grija.

call of duty advanced warfare preview limba romana ps4 1

Se pare ca Sledgehammer nu a pus toata greutatea povestii pe umerii lui Kevin Spacey, care a aparut mai putin decat ne asteptam in campanie. Pot spune ca povestea e chiar reusita, fiind centrata in jurul unui fost soldat american, Jack Mitchell, ranit intr-o lupta din Coreea de Sud. Dupa ce el si-a  pierdut mana, iar Kevin Spacey aka Jonathan Irons si-a pierdut fiul, tanarul soldat a primit o mana cibernetica si un antrenament high end de la entitatea Atlas.

Atlas este o companie militara privata care nu raspunde nici unui guvern si care se implica in conflictele din toata lumea. Inamicul sau principal este KVA, care a organizat o serie de atentate pe tot globul, inclusiv distrugerea unei centrale nucleare din Seattle. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut misiunea din Africa, in care am avut sansa de a sari de pe un autobuz pe altul, ca intr-un film de actiune al anilor 90.

call of duty advanced warfare preview limba romana ps4 6

Jocul e surprinzator de light la capitolul “impuscaturi fara minte si fara sens” si am ajuns la un moment dat la o misiune foarte tactica si stealth unde am ramas fara arme si a trebuit sa ma strecor pe intuneric o perioada. As putea sa listez pana maine gadgeturile cu care sunt echipati sodlatii, dar vor aminti doar cateva: tantari electronici cu care spionati tintele de la departare, manusi magnetice cu care va catarati pe cladiri, exoscheletul pe care se bazeaza mai toate puterile speciale ale soldatilor Atlas, grenade Threat care fac o harta 3D a semnaturilor de caldura din zona, hovercrafturi motociclete, roboti uriasi patrupezi si jetpackuri.

Aceste asa zise jetpackuri se manifesta sub forma de boosturi cu care puteti realiza salturi a la Titanfall catre zone mai inalte sau mai indepartate de focul inamic. Exista si miscari hibrid boost, astfel ca puteti face un boost special lateral pentru a evita o lovitura, un boost in alergare si un boost in alunecare. Actiunea din anii 2050 va duce in orase high tech si SF, va pune la picioarele unor roboti uriasi si va da sansa de a schimba o serie de arme care mai nou merg pe baterie.

call of duty advanced warfare preview limba romana ps4 3

Al doilea razboi mondial e o amintire de acum 100 de ani la propriu, iar multiplayerul e foarte distractiv. Actiunea are loc cu o viteza uimitoare si nu prea e loc pentru gamerii care se ascund dupa sniper. Drop-urile de supply-uri sunt suficiente pentru toata lumea si frustrarea e lasata deoparte in acest shooter. Retineti acestea sunt doar primele impresii, dupa cateva zile de joc si inca lucram la un review mai amplu la Firstplay.ro.

Pana acum apreciez cel mai mult povestea jocului si cantitatea mare de gadgeturi manuite. Toate armele trag perfect, cu o rapaiala continua de MP11 sau cu un MK14 mai lent dar mai eficient. Advanced Warfare e o achizitie mai reusita decat Destiny pana acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.