E la moda acum sa produci jocuri old school, jocuri retro si titluri care aduc cu cele din anii 90 sau 80. Un exemplu este si Sword of Xolan, care ar fi fost delicios pe GameBoy in anii 90 si chiar si pe PC in acea perioada, dar acum ne incanta doar pe mobil. Titlul e gratuit in Play Store si il disecam mai jos.

sword of xolan review in limba romana joc android firstplay ro (13)

Avem de-a face cu un platformer cu un control foarte simplu, sageata dreapta sau stanga, buton jump cu posibilitate de double jump si un buton pentru atac cu sabia. In plus, primim si un buton pentru puterea secundara si anume trasul cu o bila de foc, in stil Street Figher daca vreti. Titlul pune la bataie vreo 30 de nivele si 3 boshi, dar are si posibilitatea de a aduna coins pentru a debloca powerupuri permanente.

Ele includ extra inimi adaugate celor 3 de baza, extra monede primite in nivele sau extra mana sa zicem. Gameplayul in sine e delicios, de la platformele mobile la capatul carora e o creatura ce scuipa venin, la tepii pe care nu ii vezi cand vii de dupa un zid ascuns. In fiecare nivel trebuie sa salvam 3 personaje din cusca si sa gasim un cufar cu bunatati.

sword of xolan review in limba romana joc android firstplay ro (9)

Nivelul de dificultate oscileaza aici, dar pot spune ca nu m-am enervat excesiv, ci m-am distrat cu acest titlu. Au fost si vreo 2-3 nivele in care inamicii ce trag la distanta sunt pur si simplu pozitionati in mod sadic pentru gamer, creand un baraj de proiectile de netrecut. Avem si challenge-uri la dispozitie, curse contra timp, care implica pur si simplu sa topaim pe platforme in vreme ce lovim saculeti cu tinte cu sabia sau bilele de foc.

Grafica 16 bit arata excelent si fiecare monstru din cale are personalitate, desi sunt si acum contrariat de acel porc rujat cu aripi albe. Mi se pare si ca o albina ce pare sa arunce cu rahatei nu e chiar cel mai nimerit boss. As fi preferat poate sa gasim si itemuri mai variate si ca inamicii sa fie un pic mai imprevizibili.

sword of xolan review in limba romana joc android firstplay ro (12)

Ne vom confrunta cu paianjeni, zombii, un gigant cu o bata mare, un taur pe 2 picioare, un liliac diavol rosu ce trage cu un proiectil ghidat si creaturi ale ghetii in a doua sectiune de nivele. In fundal se aude o muzica de menestreli in varianta MIDI, condimentata cu replicile cavalerului nostru si ceva sunete de pumn si picior din fightere, plus o chitara medievala excelenta.

Poate ca personajul cam exagereaza cu replicile repetate des si enervant, dar in rest nu am deloc obiectii la acustica si dupa cum probabil v-ati dat seama am savurat si grafica old school. Jocul asta ar fi facut furori pe orice PC 386 si 486, dar si pe consolele timpurii. Traim totusi vremuri retro-futuriste in care mania 8 bit si pixelart a cuprins Play Store-ul si asta ajuta titlul de fata.

Il recomandam cu multa caldura si in lipsa de defecte majore merita clar un (9 / 10)

Sword of Xolan Review (Android): clasic instant, un joc care ar fi “rupt” la inceput de ani 90 (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.