Cum a fost la East European Comic Con 2016; De la standul Armatei Romane la ESL Arena si Amber Jam

Stiu ca e tarziu baieti si fete si ca a trecut o saptamana de cand e gata East European Comic Con 2016, dar am zis ca nu strica o recapitulare a evenimentului si de la Firstplay.ro. Ce a fost Comic Con 2016? In primul rand a fost prima editie la care a participat si subsemnatul si apoi a fost probabil cel mai relaxat si relaxant eveniment nerdy si geeky din Romania si evident folosesc acesti termeni cu drag si nu ca insulta. Am aruncat o privire la standul Armatei Romane, unde era fascinant si in acelasi timp socant sa vezi minori manuind replici de arme cu pasiune si eventual cu interes pentru o viitoare cariera militara.

poze east european comic con 2016 ESL arena game of thrones  (33)

A fost adus si un vehicul multirol de mare mobilitate din dotarea Fortelor pentru Operatii Speciale, practic un Humvee. Aproximativ 40.000 de oameni au vizitat ESL Arena din cadrul Comic Con 2016 intre 27 si 29 mai, iar cea de-a patra editie a devenit cel mai mare eveniment dedicat pasionatilor de filme, seriale si benzi desenate, dar si jocuri video si cosplay din toata Europa de Est.

De-a lungul celor 3 zile de show au fost puse la bataie 40 de jocuri de testat, pe aproape 300 de device-uri de gaming. Estimarile oficiale indica un numar total de peste 7000 de ore de gaming, ceea ce e destul de impresionant. Am avut si un eveniment important in lumea gamingului si anume finalele Southeast Europe Championship, urmarite de mii de fani esports la fata locului si de peste 200.000 de pasionati online.

poze east european comic con 2016 ESL arena game of thrones  (34)

Echipa din Grecia, Elysium a luat Cupa la League of Legends, iar Romanii de la XPC Gaming au luat titlul de campioni la Counter Strike: Global Offensive. Blizzard si Riot Games au participat la randul lor la Comic Con cu standuri axate pe jocurile Overwatch si League of Legends. Acesta din urma a avut si un concept de “sat League of Legends”, integrandu-va in acel univers si un stand imens asociat.

Studioul de jocuri romanesc Amber a organizat si un game jam, in cadrul caruia echipe de tineri programatori, indrumati de mentori au facut un maraton de programare, realizand 6 jocuri de la zero. Sesiunea de programare a durat 24 de ore, iar fiecare echipa a avut 4 membri. Jocul castigator a fost unul cu caracatite, care parcurgeau un spatiu comun cam ca motocicletele din Tron, in paralel.

poze east european comic con 2016 ESL arena game of thrones  (16)

E un joc multiplayer competitiv, care se intampla sub apa si ar putea fi jucat pe orice platforma. Titlul e arcade si cea mai buna comparatie e cu Tron, cu 2 concurenti care porneau simultan si trebuia sa se intersecteze si sa se intreaca in viteza. Favoritul publicului a fost un joc numit A Day At the Office, care iti permite sa joci cu un personaj prins in 2 lumi. Scopul e sa afli care e lumea reala si care e cea imaginara.

Revenind la ESL Arena, acolo am gasit si o zona retro dedicata jocurilor video din anii 90, inclusiv console functionale de pe vremuri, periferice, calculatoare HC si multe altele. Am trecut si pe la un stand unde se desfasurau meciuri de FIFA si se bateau penalty-uri, am trecut pe langa tronul din Game of Thrones si am vazut zone vaste dedicate productiilor cinematografice romanesti, comic bookurilor si un panel gigantic HBO.

poze east european comic con 2016 ESL arena game of thrones  (3)

YouTuberii au avut la randul lor sesiuni de discutii si caterincoteca si am prins si un meci de Hearthstone, intens disputat si discutat. Ajungand la show doar duminica am vazut putini cosplayeri, majoritatea de sex masculin, deci am ratat elfitele, dar si pe marele castigator al concursului de cosplay, un baiat care era imbracat si se purta ca good old Jesus.

Am fost placut impresionat de primul contact cu Comic Con si la anul sigur o sa merg mai mult de o zi. Poate ma gasiti si la un concurs de FIFA de data asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.