24 ianuarie nu e doar ziua Unirii lui Alexandru Ioan Cuza, ci si momentul lansarii mult asteptatului Resident Evil 7, dar si momentul debutului lui PlayStation VR oficial la noi in tara. E drept ca headsetul de realitate virtuala pentru PS4 a ajuns cam tarziu la noi, fiind lansat international in octombrie, dar mai bine mai tarziu decat niciodata…

Media Galaxy organizeaza un eveniment de debut pentru ambele produse, atat jocul celor de la Capcom, cat si headsetul de la Sony. Evenimentul are loc in Bucuresti, la Media Galaxy Orhideea, de la ora 17:00.  Headsetul ar trebui sa coste 1799 lei si va opera in tandem cu un joystick DualShock 4 sau controllerele PlayStation Move. PlayStation VR are un panou OLED de 5.7 inch integrat, cu rezolutie Full HD. Ofera acustica 3D si are 9 LED-uri pozitionale pentru a detecta miscarile capului la 360 de grade.

Iata ce se afla in cutia acestui device:

  • Casca PlayStation VR
  • Unitate de procesare
  • Casti intraauriculare stereo
  • Cablu HDMI
  • Cablu USB
  • Adaptor si cablu de alimentare
  • Adaptor pentru conectarea castii PlayStation VR

E recomandat sa aveti si PlayStation Camera si PlayStation Move pentru a opera in conditii ideale casca VR, dar si anumite jocuri pentru ea. Evenimentul Media Galaxy va include si concursuri, un live stream si va oferi participantilor posibilitatea de a testa produsul Sony. Cat despre Resident Evil 7, jocul m-a dezamagit asta vara, la primul contact cu demo-ul.

Capcom s-a abatut de la reteta clasica si a lasat deoparte armele hardcore, in favoarea unui survival horror in stil Silent Hill, plin de puzzle-uri. Jocul este de tip single player si noi jucam cu Ethan ca personaj central. De aceasta data vedem tot in perspectiva first person, iar actiunea are loc in 2017, la 4 ani dupa eveniemntele din Resident Evil 6, din oraselul Dulvey, in Louisiana.

Personajul principal e Ethan Winters, care isi cauta sotia, pe Mia, ajungand la o casa parasita a familiei Baker. Toate personajele sunt noi si spre deosebire de alte jocuri din serie, se pare ca acum demonii sunt o problema, nu zombii. Din ce am inteles jocul a fost dezvoltat pe un engine menit pentru consumul de content VR, deci are sens lansarea la pachet de la Media Galaxy.

Pot doar sa sper ca jocul va fi mai coerent si mai clar in explicatii ale puzzle-urilor, fata de ce ne-a oferit demo-ul. Sincer sa fiu abia astept sa vad cat de imersiva e experienta, chiar daca sunt sanse ca stomacul si corazonul sa faca figuri daca e totul prea intens… Jocul costa 239 lei aici, cu bonusuri speciale la precomanda.

PlayStation VR se lanseaza in Romania pe 24 ianuarie, impreuna cu Resident Evil 7 Biohazard; Iata pretul!

One thought on “PlayStation VR se lanseaza in Romania pe 24 ianuarie, impreuna cu Resident Evil 7 Biohazard; Iata pretul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.