Faimosul joc Playerunknown’s Battlegrounds, peste care a plouat şi o să tot plouă cu premii în acest an şi la anul are şanse mari să primească o versiune pe mobil. Dacă Overwatch a primit doar o clonă în China, în cazul lui PUBG producătorii vor să îi contracareze clonele cu o versiune legit de mobil.

Deocamdată varianta de mobil pentru PUBG e gata de debut doar în China. Gigantul chinez Tencent lucrează cu Bluehole, creatorul PUBG la o versiune pentru smartphone a jocului, care va sosi pe teritoriu chinez. Nu avem o dată de lansare clară, asta e sigur. Tencent a promis totuşi că varianta de mobil va fi foarte asemănătoare cu cea de PC, la capitole precum gameplay sau structură.

Evident controlul va fi realizat via touch şi probabil cerinţele pentru a rula aşa ceva pe mobil vor fi măricele. Tencent se va ocupa şi de distribuirea în China a jocului de PC. Ideea este de a face modificările aferente cerinţelor autorităţilor chineze. Aparent trebuie să adere la “valorile socialiste de bază şi la cultura tradiţională chineză”. Nu e foarte clar în ce măsură varianta de mobil va sosi şi în afara Chinei, deşi probabil vom fi la un APK distanţă de rularea sa oricum şi în alte ţări.

Foarte posibil ca jocul să fie gratuit şi să aibă IAP-uri şi va fi nevoie de servere super puternice pentru a face faţă cererii. Între timp PUBG se pregăteşte să ajungă pe console odată cu debutul pe Xbox One pe 12 decembrie.

via The Verge

Playerunknown’s Battlegrounds vine pe mobil, pentru început doar în China

One thought on “Playerunknown’s Battlegrounds vine pe mobil, pentru început doar în China

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.