Steam Link va ajunge de pe 21 mai pe Android şi iOS, urmând să aducă jocurile voastre de pe Steam pe terminalele mobile. Steam Link era cunoscută drept aplicaţia care aduce jocurile pe care le jucaţi pe Steam pe un televizor conectat la Internet. Acum acelaşi concept e aplicat pe mobil.

Vestea e oficială şi vine de la Valve, deci e cât se poate de reală. Aplicaţia Steam Link ajunge în Play Store şi App Store pe 21 mai, în faza beta. Sunt şi ceva cerinţe şi limitări totuşi. Puteţi juca Cuphead sau Portal 2 pe telefoane doar dacă sunteţi conectaţi la o reţea WiFi de 5 GHz sau Ethernet, deci 4G LTE-ul nu e suportat.

Terminalele mobile vor prim şi suport pentru Steam Controller, joystickuri MFi şi alte periferice. Odată cu aspectul de gaming vom primi şi aplicaţia Steam Video pe iOS şi Android, aşa că vom putea vedea filmele, serialele şi clipurile de pe Steam pe mobil. Steam Video şi Steam Link vor oferi content atât în mod online, cât şi offline.

Nu vă imaginaţi că se aplică doar la telefoane toată treaba asta, ci şi la set top box-uri Apple TV sau Android TV, dar şi tablete. Probabil şi la NVIDIA Shield, deşi cam e rival cu produsele Steam. Un maxim de 4K şi 60 FPS a fost promis pentru streaming, dar evident trebuie să aveţi un super telefon pentru asta.

Mă aştept ca şi Sony să facă acelaşi lucru cu jocurile PlayStation şi Microsoft cu cele Xbox.

via Polygon

Jocurile de pe Steam ajung pe iOS şi Android, prin Steam Link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.