Real Racing 4 ar fi fost anulat, în urma unor concedieri EA – FireMonkeys

Unul dintre jocurile de curse reper de pe mobil este Real Racing 3, care are deja ani buni de când s-a lansat. Creaţia FireMonkeys a debutat pe mobil în 2013 şi de atunci tot aşteptăm un Real Racing 4. Se pare că el nu va mai veni, pentru că EA a decis să facă disponibilizări în masă.

EA a făcut o serie de concedieri la ramura sa din Australia, afectând serios echipa FireMonkeys. Grupul era creat în 2012, după ce EA combina IronMonkey Studios cu FireMint. Ei au creat Real Racing 3, The Sims: Freeplay şi NFS No Limits. În 2016 autorităţile din Australia se lăudau cu FireMonkeys drept cel mai mare dezvoltator de jocuri pentru mobil din ţară.

Real Racing 4 se afla deja în dezvoltare, dar proiectul a fost anultat cu câteva zile în urmă. Stafful rămas a fost redirecţionat spre proiecte deja existente, ca The Sims Mobile. Sunt zvonuri care afirmă că întreg studioul de jocuri ar fi gata să se închidă. Compania ar fi avut 200 de angajaţi, iar afectaţi sunt undeva între 50 şi 100 de oameni. Nimic nu e bătut în cuie, iar EA a fost rezervată cu declaraţiile.

Au promis content nou pentru Real Racing 3 şi că FireMonkeys va continua să opereze. Cred că putem să ne luăm gândul şi de la un NFS nou pentru mobil sau un Real Racing 4, în aceste condiţii. Practic Gameloft e lăsată să opereze singura pe această piaţă, lider cu seria Asphalt… Mă mir că nu au venit chinezii de la Tencent cu un joc de curse solid.

via Kotaku

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.