Stardew Valley, unul dintre cele mai apreciate simulatoare de fermă ajunge pe Android

Nu ştiu dacă ştiţi, dar lumea se dă în vânt după simulatoare de fermă. Şi nu mă refer la Farmville aici, ci la jocuri ceva mai complexe, precum Farming Simulator. Pentru cei care vor să fie fermieri, dar nu se iau în serios există totuşi Stardew Valley, care a ajuns în sfârşit pe Android, după ce a fost hit pe iOS.

Jocul este în Play Store chiar acum la preţul de 40 de lei, destul de piperat aş spune. Titlul a debutat în 2016 pe PC şi a ajuns pe PS4, Xbox One şi Nintendo Switch, dar şi pe iOS. Este inedit la Stardew Valley faptul că el combina elemente de simulator de fermă cu cele de RPG. Veţi controla un personaj care vrea să scape de aglomeraţia de la oraş şi preia ferma unui bunic care a murit, în orăşelul Stardew Valley.

Apoi încep să apară sarcinile, precum plantarea de recolte, creşterea de vite, crafting-ul, mineritul şi chiar socializarea cu localnicii. Jocul provoacă dependenţa şi vă veţi ataşa de oamenii din oraş. Se ajunge chiar şi la căsătorie cu vreo fată localnica mai oacheşă. Jocul îţi lasa la dispoziţie o mare varietate de activităţi.

Există şi un mod coop în 4 jucători, dar nu ştiu dacă a fost portat şi pe mobil. Şi mai impresionant este faptul că tot acest joc e realizat de o singură persoană, Eric Barone, care pe parcursul celor 4 ani de dezvoltare a intrat chiar el în joc şi a interacţionat cu gamerii. Titlul se inspiră din seria Harvest Moon şi a vândut peste 4 milioane de copii deja.

Puteţi pescui, găti, explora peşteri generate procedural şi chiar să vă bateţi cu creaturi aflate acolo. O veste bună e că vă puteţi păstra progresul versiunii de pe PC sau iOS şi pe Android.

via Android Police

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.