Cum a fost la East European Comic Con 2019 (Galerie foto)

East European Comic Con 2019 a avut loc între 24 şi 26 mai, în pavilionul B de la Romexpo şi am fost pe acolo să iau pulsul gaming-ului şi fenomenului cosplay din România. Am găsit un târg reconfigurat, cu ceva absenţe şi 2 prezenţe surpriză. Despre toate acestea aflaţi mai jos şi aveţi şi o galerie foto mai jos.

Întâi trebuie să vă dau şi nişte context: am ajuns doar în ziua a doua de Comic Con, adică 25 mai, pe la ora 16:00, deci ratasem grosul cosplayerilor, care vin de obicei dimineaţă sau la prânz. Din ce am înţeles vineri, pe 24 mai a plouat tare şi a plouat inclusiv în incinta Comic Con, iar toaleta a fost inundată de diluviu. Deh, păţăşti…

Cât despre ziua în care am fost eu, două standuri m-au surprins: Nintendo şi HP Omen. Am vorbit cu oamenii de la Nintendo şi au promis că e doar primul lor eveniment şi o să vedem o prezenţă mai mare în perioada următoare. Posibil să mă facă şi ceva evenimente de lansare pentru jocurile hit de pe Nintendo Switch. Am văzut mulţi copii la standul Nintendo, care se jucau Mario Kart, Pokemon, Splatoon şi party game-uri.

Am dat o tură şi pe la standul PlayStation, unde 3 titluri erau în centrul atenţiei: Blood & Truth, cu VR-ul aferent, Days Gone cu câteva console dedicate şi motocicleta lui Deacon cu care te puteai poza, plus Spider-Man, hitul anului 2018.

M-a surprins că Acer şi Lenovo nu au avut standuri dedicate, ţinând minte uriaşul stand Legion de acum un an. În acest an eMAG.ro a avut un stand mare Level Up! unde şi-a desfăşurat Lenovo forţele. Ca de obicei zona de relaxare era la Sprite, unde te puteai juca Guitar Hero, Dance Dance, fusball şi să stai pe bean bags să bei un Sprite.

Multe lume şi la standul ASUS, unde vedetă a fost bestia de laptop ASUS ROG Zephyrus GX701, cu ecran 4K de 17 inch. A fost şi o tombolă şi quiz cu întrebări legate de laptop şi s-au câştigat căşti, mouşi, brăţări şi ghiozdane. Lumea se juca la acest stand Mortal Kombat 11, jocuri de strategie şi PUBG.

Standul LG avea monitoare ultra wide de gaming şi produse din gama UltraGear, iar standul Dell era plin de sistemele Alienware, care par scoase direct dintr-o armură din jocul Halo. Am văzut şi standul Aorus, unde se jucau shootere la greu, dar şi o zonă TP-Link unde vedeai noile routere Archer, seria A şi puteai să te joci nişte Jenga.

Mai era şi o zonă cu party games şi sisteme mesh WiFi pentru toată casa. La Trust Gaming era plin de periferice şi aveai o zonă specială de VR, organizată de cei de la Loop vR.

Am dat şi peste un PC tunat de CipFixTV, acela care arată ca un acvariu şi are ulei înăuntru. Arăta senzaţional şi cred că a fost preferatul meu dintre computerele tunate văzute în acest an. Samsung a avut la rândul său un stand, axat pe televizoare QLED, un scaun + Gear VR care te rotea cu capul în jos şi telefoane Galaxy S10 conectate la televizoare şi cu PUBG Mobile rulând pe ecranul cel mare.

Orange a avut o zonă în care promova oferta LOVE cu o trambulină pe care puteai sări, conectată la un joc, iar HBO a avut ca de obicei o secţiune foarte mare. Acolo puteai sta pentru ultima oară pe Tronul de Fier, vedeai şi un dragon cu probleme de creştere răpus de căldură şi a fost şi un panel cu cei din serialul “Umbre”, care au discutat despre sezonul 3 al serialului.

Evident marii invitaţi ai acestui an la Comic Con au fost actorul care îl joacă pe Night King (Vladimír Furdík), actriţa care o joacă pe Melisandre (Carice van Houten) în Game of Thrones şi legendarul Mannu Bennett din Arrow, The Hobbit şi Spartacus. Şi Wacom a avut un stand măricel, dar şi PCGarage, unde puteai juca Fortnite, CS Go şi Apex Legends.

Preferatul meu a fost totuşi standul HP Omen: aerisit, spaţios, bine organizat şi cu PC-uri trăznite în formă de X. Coloritul roş-alb îţi sărea în ochi. Aici băieţii jucau Overwatch şi aveai o sumedenie de sisteme cu care să te joci, inclusiv desktopuri, laptopuri, monitoare, căşti şi scaune de gaming. Totul era tras la linie, roşu alb, perfect sincronizat, nemţesc aş zice.

A lipsit frenezia competiţiilor de Hearthstone, FIFA, CS şi altele de gen, care au fost mutate cred eu definitiv la Bucharest Gaming Week, care vine în noiembrie. Comic Con în miezul său e mai mult despre super eroi, benzi desenate, seriale, hobby-uri geeky şi nerdy şi poate mai puţin despre gaming, ceea ce e OK. Aş strâmba din nas şi legat de faptul că 65 de lei pentru o singură zi e multicel.

Ah da şi o să îl ţin minte pe vecie pe nenea cu barbă şi ochelari care a făcut cosplay de D.va din Overwatch, probabil cel mai utilizat personaj de jocuri în producţiile XXX, după Harley Quinn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.