Nintendo a promis de câţiva ani că va începe să aducă pe mobil cele mai populare jocuri ale sale. Am avut deja un Super Mario Run, dar şi Fire Emblem Heroes şi Dragalia Lost. Următorul nume mare care ajunge pe iOS şi Android este Dr. Mario, prin titlul Dr. Mario World.

Acest titlu va fi imediat comparat cu Candy Crush Saga, doar că are mult mai multă istorie decât el şi e mult mai complex. Are şi ceva elemente de Tetris şi implică potrivirea unor pastile/medicamente după culori. Deseori pilulele sunt împărţite în două şi au nuanţe diferite pe fiecare jumătate. Unele dau combo-uri speciale dacă le combinaţi şi îşi schimbă culoarea.

Dr. Mario World a fost anunţat în ianuarie de fapt, dar de abia acum avem dată de lansare: 10 iulie. Titlul este un puzzle cu 200 de nivele, în care trebuie să eliminăm viruşi prin potrivirea lor cu o serie de capsule colorate. Avem un număr limitat de capsule în fiecare nivel şi dacă rămânem fără ele, va trebui să o luăm de la zero sau să folosim un item special pentru a continua.

Jocul este gratuit şi include şi clasicul concept de stamina văzut în Candy Crush. Pe măsură ce terminăm niveluri vom primi bănuţi şi diamante, cu care ne refacem inimile, cumpărăm obiecte sau deblocam noi doctori. Fiecare doctor are un skill special, iar Dr. Peach spre exemplu va curăţa coloane de pe “tablă” când se umple un meter special. Dr Yoshi va elimina obiecte la întâmplare.

Există şi un Versus Mode, în care gamerii concurează unul cu altul. Vă puteţi pre înregistra pentru joc prin App Store şi Google Play.

[via gamasutra]

Încă un joc Nintendo ajunge pe mobil: Dr. Mario World vine luna viitoare pe iOS, Android
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.