Sony a anunţat la final de iunie jocurile oferite gratuit cu abonamentul PS Plus pe luna iulie 2019, iar lumea a nu a fost prea mulţumită. De fapt de ceva vreme se tot adună o bulă de hate la adresa acestor jocuri, mai ales de când s-au împuţinat (nu mai avem titluri de PS3 şi PS Vita). Ei bine, ca o premieră de când există PSN avem acum un titlu înlocuit la PS Plus: PES 2019 e înlocuit de Detroit Become Human.

Pro Evolution Soccer 2019 îţi permite să joci cu FCSB, dar totuşi nu mai e aşa actual, având în vedere că tot apar trailere şi gameplayuri cu PES 2020. Ei bine pe parcursul lunii iulie veţi putea descărca gratuit pe PS4 jocul Detroit Become Human in loc de PES 2019, dar şi racerul arcade Horizon Chase Turbo. Detroit a fost unul dintre jocurile mele preferate în 2018, prezentând o poveste mai actuală ca oricând în această perioadă în care AI-ul tot evoluează.

Suntem în anul 2038 în Detroit şi asistăm la o activare de conştiinţă a roboţilor, care îşi solicită independenta. Se trece printr-un soi de apartheid şi roboţii nu vor să mai fie trataţi ca suboameni. Jocul este unul pe bază de alegeri şi decizii contextuale, care schimbă firul narativ. Puteţi juca 3 personaje: Markus, Kara şi Connor. Fiecare este câte un robot, chintesenţial pentru povestea spusă.

La final vom începe să înţelegem mai bine ce ne face umani, iar Detroit pune câteva probleme morale foarte serioase şi te pune şi să faci alegeri ce par imposibile. Connor este un personaj fascinant şi ambivalent, iar Kara are dileme materne uriaşe. Markus are un rol mesianic. Must play!

via Ubergizmo

Sony înlocuieşte PES 2019 cu Detroit Become Human la jocurile PS Plus din iulie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.