Second Galaxy este un nou MMORPG spaţial, disponibil gratuit pe mobil

Am tot văzut MMO-uri pe mobil, dar nici unul nu a abordat tema explorării spaţiale până acum, sau nu a făcut-o cu succes. Au fost câteva tentative de a pune brandul Star Trek la treabă, dar nu aş zice că au fost prea reuşite. Aici intervine Second Galaxy, care se desfăşoară peste 3000 de ani. A sosit pe iOS şi Android pe 10 septembrie şi pe Steam pe 11 septembrie.

Este o creaţie a chinezilor de la Zilong Game Limited şi vrea să imite EVE Online. Povestea e cam aşa: umanitatea a colonizat excesiv universul şi începe să sufere repercusiunile. Vom juca cu una dintre cele 5 naţiuni disponibile în joc şi fiecare propune alt tip de nave, arme şi relaţii cu speciile cosmice. Second Galaxy are un univers compus din 4961 de galaxii, în care puteţi naviga folosind sute de nave spaţiale.

Puteţi forma alianţe cu alţi gameri, face comerţ şi evident da bătălii. Vor avea loc 1000 de bătălii intergalactice şi jucăm într-un univers ce ocupă 1000 de ani lumină. Există şi găuri de vierme prin care să călătoriţi mai eficient. Încă nu e foarte clar dacă avem cross play între iOS, Android şi PC, dar ar fi genial să fie aşa. Ce e interesant e că fiecare dintre naţiunile alese la început acţionează diferit, în funcţie de conducerea politică, religie şi forţe militare.

Iată variantele de naţiuni şi armele lor:

  • Neo-European Federation: design simplu şi o tendinţă de a folosi rachetele
  • Economic Community of Dawn: design flexibil al navelor, cu multe blastere
  • Oracle Empire: nave gigantice cu tunuri lase
  • Republic of Svarus: design simplu şi ceva mai dur, cu railgun-uri magnetice.
  • United Solar Systems of Hygara: arme echilibrate, câte puţin din fiecare design

Veţi putea personaliza navele la nivel cosmetic şi ca încărcătură de arme. Am văzut şi o comparaţie cu No Man’s Sky la cât de vast e universul pus la dispoziţie. Atenţie, acesta nu e joc casual, de jucat 10 minute pe zi, ci ore bune pe parcursul a luni întregi, ca Ogame. Îl puteţi descărca gratuit din Play Store.

Galerie foto capturi ecran:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.