FIFA 20 a debutat oficial în România: primele impresii despre el + cum a fost la lansarea de la Media Galaxy Vitan

27 septembrie a fost ziua cea mare pentru fanii FIFA din România, fiind ziua lansării lui FIFA 20. Este un joc special, pentru că în sfârşit ne aduce echipele din Liga 1, dar şi modul VOLTA, adică un fel de FIFA Street renăscut. Cum e jocul, cum a fost la lansarea sa de la Media Galaxy Vitan şi alte detalii aflaţi mai jos.

În primul rând FIFA 20 este o coproducţie EA Sports România + EA Sports Vancouver. Include pentru prima oară echipe din Liga 1, 14 la număr şi câţiva jucători au fost randaţi în mod realist (Puscas, Mitrita, Tucudean). Avem echipament, stadioane şi mingi originale de la noi. Astfel, puteţi să puneţi în scena un FCSB vs Dinamo sau să câştigaţi Champions League cu Viitorul sau CFR Cluj.

O altă noutate este modul VOLTA, adică succesor spiritual pentru FIFA Street. Într-un fel e clasica “miuţă”, un 5 vs 5, 4 vs 4 sau 3 vs 3 clasic, cu portar pe alese. Include un soundtrack cu dubstep, rap şi EDM şi arene pline de grafitti şi băieţi care strigă pe margine. Poarta e foarte mică şi puteţi face abuz de trick-uri, ţinut mingea pe picior şi alte acrobaţii.

Cum e jocul?

M-am jucat deja ore bune şi mi se pare mai “fizic” decât FIFA 19. Centrările sunt mai precise, au revenit golurile de la distanţă, jucătorii de la echipe mici sunt mai uşor de controlat, dar cei de la echipe mari parcă plutesc şi alunecă pe teren şi e mai greu să îi struneşti. Penalty-urile şi loviturile libere sunt mai greu de bătut cu noul sistem, aş zice.

E parcă mai uşor să ţii mingea pe picior, să driblezi şi să faci trick-uri, iar pasele printre sunt o idee mai imprecise. Mingea parcă e prea uşoară şi jucătorii la fel. La FIFA 19 sau 18 prima oară când am jucat, mi se păreau greoi jucătorii. VOLTA are şi mod Story şi e destul de amuzant de jucat, în doze scurte, pentru relaxare. La Ultimate Team avem noi iconuri, precum Hagi, Zinedine Zidane sau Didier Drogba.

Ianis Hagi nu prea seamănă cu cel real, aş zice, dupa ce am jucat un meci cu naţională României. Parcă îmi plăcea mai mult coloana sonoră de anul trecut, dar mai am de ascultat piese şi din această. Mi-a plăcut maxim să joc un FCSB versus Dinamo, după ani buni de aşteptare şi am simtit tensiunea meciului. As şi am uitat să zic lucrul care nu îmi place deloc: ratingurile jucătorilor. Le ştiam pe de rost, dar au schimbat acum total organizarea şi designul lor şi nu mai ştiu unde să mă uit.

Cum a fost lansarea?

Nu am ajuns la evenimentul Electronic Arts de pe 26 septembrie, când au adus cupa Champions League la Bucureşti, dar am fost la evenimentul organizat de Media Galaxy Vitan la Bucureşti Mall. A fost Florinel Coman de la FCSB pe acolo, dar şi Ovvy Pătraşcu (campion mondial FIFA), cu care puteai juca un meci şi să câştigi premii. Au fost 41 de premii pentru cei care au cumpărat jocul, dar şi un concurs cu 32 de înscrişi. Evident concurs de FIFA 20 pe consolele şi PC-urile de acolo.

Era şi un colţ special organizat de ASUS ROG, cu PC-uri şi monitoare de gaming, pe care lumea se juca. În rest console PS4 şi televizoare QLED pentru toată lumea, să încerce noul joc. Au fost în jur de 300 de oameni la eveniment, poate 400, iar unii s-au oprit să vadă şi noul iPhone 11 Pro, care tocmai sosise la Media Galaxy. Jocul costă în jur de 300 de lei pe consolă şi vine şi sub formă de bundle-uri cu consolele pe la 1889 lei cu PS4 Pro sau 1449 lei în varianta PS4 Slim de 1 TB cu jocul la pachet.

Au fost foarte multe concursuri, tombole, premii şi surprize la eveniment şi toată lumea a plecat acasă cu un mouse pad, tricou, joystick, tastatura, căşti şi alte nebunii. S-au dat şi premii mai mari câştigătorilor de la concurs, despre care am scris aici.

Galerie foto lansare FIFA 20 Media Galaxy Vitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.