Sony prezintă controllerul PlayStation 5 DualSense; Iată imagini

Cu nici 24 de ore în urmă Sony ne-a oferit o nouă piesă din puzzle-ul numit “PlayStation 5“, prezentând imagini cu controllerul consolei, dar şi date despre el. Controllerul se numeşte DualSense şi vine cu o schemă de culori alb-negru. Va aduce extra feedback haptic şi microfoane integrate.

Prima impresie pe care mi-o face designul este costumul de cadet al unui personaj de film/joc SF înscris la o academie spaţială: pantaloni negri, vestă albă cu accente albastre. Cei care sunt obsedaţi de curăţenie şi control se ingrijorează deja că se va murdări uşor după sute de ore de gaming. Vom vedea… În mare formatul nu se schimbă foarte mult în comparaţie cu DualShock 4, deşi aş spune că parcă avem un controller un pic mai rotunjit lateral şi mai lat. Rămâne mai uşor de apucat decât cel preat lat de la Xbox, cred eu.

Butonul Share a fost înlocuit de unul Create, care ne va permite să facem live stream, dar şi să implicăm alţi gameri şi prieteni în sesiunea noastră de joc. O noutate este şi feedback-ul haptic, care adaugă extra senzaţii pe lângă vibraţiile clasice. Spre exemplu vom simţi duritatea terenului când trecem cu maşina prin noroi, dar şi tensiunea unui arc cu săgeţi încordat. Butoanele trăgaci L2 şi R2 sunt şi ele adaptive şi redau senzaţia aceea de tensiune a unui arc.

A fost schimbat unghiul butoanelor trăgaci pentru a le face mai comode şi s-au făcut actualizări subtile la “mânerele” controllerului. DualSense aduce şi un sistem de microfoane, care îţi va permite să comunici cu alţi gameri fără headset. Văd că a dispărut zona luminoasă frontală, înlocuită de un port USB-C, iar porţiunea luminoasă este acum în jurul touchpad-ului. Între timp PS5 rămâne programat pentru un debut în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020 şi nu îi cunoaştem designul încă.

via PlayStation Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.