Ghost of Tsushima este detaliat în cel mai nou episod State of Play; Vedem şi gameplay

Ubisoft ar putea lua lecţii de la Sucker Punch, când vin vorba de trailere cu gameplay. In cadrul celui mai nou State of Play de la Sony am văzut 18 minute de gameplay superb din Ghost of Tsushima. Personal aştept un joc în stilul cărţii “Shogun” de decenii, iar Sekiro nu mi-a potolit apetitul pentru Orient. Hai să vedem ce e nou.

Vă reamintesc că de Ghost of Tsushima se lansează pe 17 iulie pe PlayStation 4, fiind unul dintre cele mai aşteptate jocuri ale anului. În clipul făcut public de Sony vedem elemente de explorare open world şi aflăm că va exista o boare de vânt, o adiere care te ghidează la punctele cheie pe hartă. Putem aduna şi resurse fără să coborâm de pe cal, să mângâiem vulpi şi să vizităm altare ridicate pentru cei morţi sau zeităţi. Secţiunea de mers pe cal aduce puţin cu Witcher 3, aş zice..

Vegetaţia arată foarte “vie” şi felul în care o face vântul să se mişte arată… next gen. Totul e foarte glossy şi “lens flare style” dar îmi place mult umbra ce se aşterne în pădurea de bambus şi modul în care se schimbă vremea in timp real. Mai are rost să vorbim despre muzică? Hans Zimmer şi compoziţiile din Memoirs of a Geisha vin în minte. Vedem şi câteva lupte, secvenţe stealth, bombe cu fum şi aflăm cum putem para. Se trage cu arcul într-un mod care mă duce cu gândul la Horizon Zero Dawn, iar cucerirea avanposturilor are ceva de Far Cry.

Ghost of Tsushima este un joc de acţiune care se petrece în secolul 13, pe durata invaziei mongole în Japonia. Este un joc cu samurai, iar personajul principal Jin face parte dintre ultimii samurai care luptă cu mongolii. Onoarea şi dezonoarea, harakiri şi sepukku fac parte din poveste. Faţă de Sekiro jocul nu va fi infernal de greu (ca Dark Souls) şi vom avea şi mai multe aspecte cosmetice şi explorare.

Pasionaţii de filmele lui Kurosawa vor putea aplica un filtru grainy alb/negru pe TOATĂ durata jocului pentru a se simţi ca în Shogun. Puteţi avea şi track-uri vocale în japoneză pentru autenticitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.