Creatorul lui Monument Valley anunţă un nou joc, Alba, cu tematică ecologică

Monument Valley este un joc atât de special, unic, rar, artsy încât a ajuns subiect de discuţie inclusiv în serialul “House of Cards”. A avut clone, premii gârlă, este considerat un copil minune al indie-urilor de pe mobil. Acum creatorul său, ustwo revine cu un joc nou numit Alba: A Wildlife Adventure. Avem detalii mai jos.

Din ce am înţeles are legătură cu fauna mediteraneană şi curăţarea Mediteranei de poluare. Jocul vine şi pe PC, consolă, Mac şi iOS. Povestea se învârte în jurul a două fete care au pornit o ligă a faunei mediteraneene. De vreme ce jocurile precedente Ustwo se axau pe puzzle-uri şi aici e probabil la fel. Alba este o activistă gen Greta Thunberg, care îşi vizitează bunicii din zona Mediteranei (probabil Spania sau Italia) şi alături de prietena sa Ines vede aninale în pericol şi decide să le ajute. Grafica ar putea fi una 3D şi mai complexă decât la ultimele jocuri.

Titlul va sosi la iarnă şi e posibil să ajungă pe iOS via Apple Arcade. Toamna trecută ustwo a lansat jocul Assemble With Care via acelaşi serviciu. Stilul vizual pare să fie similar în Alba, foarte îngrijit şi plin de umbre atent gândite. E o poveste despre asamblat şi dezamblat obiecte, ca metaforă la dezamblarea sufletului nostru şi reconstrucţia sa. A primit şi un DLC cu un epilog lung în iunie 2020.

via macrumors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.