
HyperX SoloCast Review: cel mai bun microfon ieftin pentru streaming în 2 timpi, 3 mişcări
În prag de Black Friday şi fix când a sosit God of War Ragnarok am făcut rost de un microfon pentru streaming. E vorba despre un HyperX Solocast, care costă puţin peste 100 lei în perioada lui Black Friday şi acum e sub 200 lei. Impresii despre el găsiţi mai jos.
După ce am cumpărat un PS5 am folosit microfonul din controller pentru streaming. Slab, dezamăgire totală şi voce înfundată. Am încercat şi cu câteva căşti cu microfon şi tot nu mi-a plăcut. Inclusiv Pulse de la Sony. Am avut un Audio-technica o perioadă, dar era cu împrumut. Ei bine acum am folosit un HyperX SoloCast pentru a înregistrat 7 episoade de gameplay God of War Ragnarok.
Design, accesorii
Ce mi-a plăcut întâi şi întâi la HyperX SoloCast? Cablul foarte lung cu care vine la pachet, în sfârşit nu mai trebuie să stau aproape de televizorul meu prea mare pentru a face streaming. Cred că are vreo 1.5-2 metri cablul. Apoi avem parte şi de un buton Mute deasupra, în caz că vrei brusc să blochezi fluxul audio de la streaming, ţi-a venit curierul cu mâncare, urlă pisica să îi dai drumul în cameră sau iubita sau mama au ceva să te întrebe.
Un LED roşu care clipeşte semnalează punerea pe mut.
Mic-ul e compact, are un suport versatil, care îi permite rotirea la unghiul dorit, dar şi un mount la capăt pentru cei care vor să îl plaseze pe un braţ, ca un streamer care se respectă. Fiind aşa mic, e uşor de băgat în ghiozdan şi dus oriunde, la un prieten, la munte alături cu laptopul pe care ai placă RTX, să faci streaming şi din vacanţă.
Microfonul are design în formă de pilulă, conexiune USB-C şi are un condensator singular.
Sunet, funcţionalitate HyperX SoloCast
HyperX SoloCast este plug and play, se conectează la PC sau PS5 fără vreun setup complex. Cântăreşte 261 de grame, e pe USB 2.0, are adâncime 16 bit şi următoarele sampling rates: 48KHz, 44.1KHz, 32KHz, 16KHz, 8KHz. E certificat TeamSpeak şi Discor şi compatibil cu OBS, Xplit şi Streamlabs. Fiind un model polar cardioid, el va prioritiza sursele de sunet direct în fața microfonului.
Ce e drept am şi stat ceva mai departe de el şi tot s-a auzit vocea mea excelent. Că tot suntem la voce: mi-a redat tonalitatea perfect, basul din voce, inflexiunile când moarte Fenrir la început de God of War şi eram emoţionat, dar şi chicoteli în momentele când Atreus vorbeşte singur şi îl imita pe Kratos. Zgomotele din jur nu răzbat pe stream şi mi-a plăcut că s-a ferit şi de ecou, chit că aveam TV-ul dat tare şi făceam şi captura/stream simultan.
E bun şi pentru podcast şi chiar dacă alte recenzii se plâng că nu are bas, mi-am simţit joasele bine redate.
Concluzie
HyperX SoloCast mi se pare o alternativă solidă la Razer Seiren Mini şi dacă e să îi reproşez ceva ar fi ceva reglaje de gain, ceva tuning software pe PC, poate şi un jack audio pentru a putea analiza cum se aude ceea ce transmitem. Pentru sub 200 de lei eu zic că face o treabă bună şi nici un începător în ale podcasting-ului şi streaming-ului nu îi va găsi cusur.






