Silent Hill 2 Remake primeste in sfarsit data de lansare: va sosi pe 8 octombrie

Dupa o lunga perioada de asteptare jocul Silent Hill 2 Remake a primit in sfarsit o data de lansare. E vorba despre 9 octombrie 2024, iar precomenzile penttru jocul Konami realizat de cei de la Bloober au inceput deja.

Avem de-a face cu un remake al hitului din 2001, care va sosi pe PlayStation 5 si PC via Steam. Precomenzile vin la pachet cu bonus digital exclusiv, in editiile Deluxe si Standard. Pe PS5 primiti ca extra la precomanda o Mira the Dog Mask si o Robbie the Rabbit Mask. Editia Deluxe aduce si artbook digital si o maza Pyramid Head (Pizza Box), plus soundtrack digital.

Editia Deluxe de la precomanda vine cu artbook digital, soundtrack, masca Pyramid Head, masca Mira the Dog si Robbie the Rabbit, plus early acces cu 48 de ore inainte.

“Silent Hill 2” este un joc de supraviețuire și groază din 2001, dezvoltat de Team Silent, un grup din cadrul Konami Computer Entertainment Tokyo, și publicat de Konami. Lansat inițial pentru PlayStation 2, între septembrie și noiembrie, acesta este al doilea titlu din seria Silent Hill. Jocul îl are în centru pe James Sunderland, un văduv care ajunge în orașul Silent Hill după ce primește o scrisoare de la soția sa decedată.

O versiune extinsă, cu un scenariu bonus numit “Born from a Wish” și alte adăugiri, a fost lansată pentru Xbox în decembrie același an. În 2002, jocul a fost portat pe Microsoft Windows și relansat pentru PlayStation 2 într-o ediție Greatest Hits, care include toate bonusurile din versiunea pentru Xbox. O versiune remasterizată, în înaltă definiție, a fost lansată pentru PlayStation 3 și Xbox 360 în 2012, ca parte a colecției Silent Hill HD Collection.

Obiectivul în “Silent Hill 2” este să-l ghidezi pe personajul principal, James Sunderland, prin orașul plin de monștri, Silent Hill, în căutarea soției sale decedate. Jocul folosește o perspectivă third-person, cu diferite unghiuri de cameră pentru o experiență cinematică. Controlul implicit al jocului face ca James să se miște în direcția în care este orientat atunci când înclini stick-ul analog în sus, deși jucătorii pot opta pentru un control mai tradițional.

Silent Hill 2 nu folosește un afișaj pe ecran pentru a indica starea de sănătate, locația sau obiectele lui James. Pentru a verifica aceste informații, trebuie să intri în meniul de pauză. Pe parcursul jocului, James adună hărți care pot fi citite doar dacă există suficientă lumină sau dacă lanterna sa este aprinsă. El actualizează hărțile relevante pentru a reflecta ușile încuiate, indiciile și obstacolele întâlnite, și notează conținutul tuturor documentelor pentru referințe viitoare. Deși hărțile nu sunt esențiale pentru a progresa în joc, ele oferă un avantaj semnificativ în explorarea lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.