CES 2022: Tot ce a prezentat NVIDIA în Las Vegas – plăci video, monitoare şi altele

Ultima săptămână a stat sub semnul evenimentul CES 2022 din Las Vegas, unde multe companii au adus prototipuri hardware. Au sosit laptopuri de gaming de la Acer, ASUS, Lenovo, HP şi alţii, am văzut noi placi grafice, procesoare Intel Core Gen 1 şi AMD-uri proaspete. NVIDIA nu a lipsit, cu anunţuri legate de plăci grafice şi altele de gen. Le găsiţi mai jos.

Pentru început NVIDIA a adus pe laptopuri versiuni speciale de plăci RTX 3080 Ti şi RTX 3070 Ti. Prima dispune de 16 GB memorie şi aduce o performanţă superioară unui NVIDIA Titan RTX pe desktop. Preţul de pornire este de 2499 dolari pentru un laptop cu o astfel de placă RTX 3080 Ti. Cat despre Geforce RTX 3070 Ti, el va fi cu 70% mai rapid decât un RTX 2070 SUPER şi aduce gaming la 100 FPS la rezoluţie 1440p. Porneşte de la 1499 dolari un laptop de genul şi il veţi găsi pe piaţă în februarie.

A mai debutat şi GeForce RTX 3050 pentru desktop, care promite gaming în 60 FPS cu ray tracing. Are 8 GB memorie GDDR6 şi va sosi pe 27 ianuarie, începând de la suma de 1399 lei.

NVIDIA a anunţat în mod inedit şi câteva monitoare, mai precis 4 din categoria 1440p eSports. ASUS ROG Swift PG27AQN are refresh rate de 360 Hz, în vreme ce AOC AG274QGM – AGON PRO Mini LED, MSI MEG 271Q Mini LED, și ViewSonic XG272G-2K Mini LED au refresh rate de 300 Hz. Ele adopta nouă tehnologie mini-LED şi dispun de NVIDIA eSports Vibrance, Dual-Format şi Reflex.

Ca ultim anunţat a fost sosirea RTX-urilor pe 160 de laptopuri şi extinderea platformei Studio de hardware, software şi aplicaţii exclusive, pentru creatorii de conţinut. Include un update pentru NVIDIA Canvas, aplicaţie de ilustrare cu AI pentru a crea peisaje din linii şi produce imagini cu rezoluţii de până la 4 ori mai mari decât în trecut. Canvas se poate descărca gratuit de aici.

Tot pentru creatori a avut loc o actualizare a ecosistemului Omniverse, destinat posesorilor de plăci video GeForce RTX şi NVIDIA RTX, o platformă colaborativa de design 3D şi simulări VR, utilă pentru artişti şi designeri.

De asemenea au fost anunţate 10 jocuri noi cu suport ray tracing şi DLSS:

  • The Anacrusis (DLSS)
  • The Day Before (DLSS, reflexii ray-traced, ocluzie ambientală, și iluminare globală NVIDIA RTX)
  • Escape from Tarkov (DLSS)
  • HITMAN III (DLSS)
  • Midnight Ghost Hunt beta (DLSS)
  • Phantasy Star Online 2 New Genesis (DLSS)
  • Rainbow Six Extraction (DLSS)
  • Ratten Reich (NVIDIA DLSS, reflexii și umbre ray-traced, și iluminare globală NVIDIA RTX)
  • SUPER PEOPLE (DLSS, iluminare globală NVIDIA RTX)
  • Voidtrain (DLSS, reflexii ray-traced, iluminare globală, și ocluzie ambientală)

via zona it

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.