Am fost foarte incantati atunci cand am aflat ca o firma romaneasca a lansat un joc cu pretentii de Far Cry 3 pe mobil. Firma este Atypical Games, iar jocul este Radiation Island, care vine cu elemente din faimosul DayZ, plus un usor aer de Far Cry 3 si este un FPS axat pe supravietuire si crafting. Jocul costa 3 dolari si il descarcati de AICI pe iOS.

radiation island preview limba romana joc ios (1)

Acesta nu este un review, ci un semi preview, sau mai degraba primele impresii despre joc. M-am lovit din start de faptul ca pluteam si alunecam in loc sa merg in acest FPS cu scop de supravietuire. Vestea buna e ca la o zi dupa a sosit un update al jocului, care a facut controlul ceva mai comod. Spun doar “ceva mai comod”, deoarece e in continuare mult prea usor sa urci munti, plutind peste stanci si foarte greu sa sari precis peste un prag de usa.

Insula pe care o putem explora e foarte vasta si avem si o alternanta intre noapte si zi. Jocul include si conceptul de crafting, astfel ca ne fabricam singuri armele, obiectele, hainele si alte lucruri necesare. Vom fi constant stresati de faptul ca trebuie sa avem hrana, de faptul ca vine noaptea si de armele perisabile. Nivelul de dificultate al lui Radiation Island e destul de ridicat, dar daca strangeti din dinti si alergati cat colo cand vedeti un zombie, poate ca veti supravietui.

radiation island preview limba romana joc ios (8)

Desaga in care tineti obiectele e limitata si din cand in cand veti intalni cufere in care va puteti tine pietrele, lemnele, firele, pistoalele si alte itemuri. Puteti folosi crengi si sfoara pentru a fabrica un arc de sageti, lemne si piatra pentru a fabrica sageti, dar atentie pentru ca arcul se poate rupe, iar sagetile se epuizeaza. Pe timp de zi va veti intalni cu tot soiul de animale, de la ursi si tigri la lupi, dar nu cativa, ci un numar foarte mare de lupi.

Puteti si vana cate o oaie sau un iepure si sa le folositi grasimea drept hrana sau pentru a produce o torta. Noaptea apar zombii, care sunt mai inspaimantatori si fiorosi decat fiarele, dar AI-ul nu va pune niciodata mari probleme daca fugiti, deci fuga e sfanta. Evident, daca sunteti inconjurat in mijlocul unui sat acvatic, lucrurile sunt ceva mai triste.

radiation island preview limba romana joc ios (21)

Jocul e optimizat pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus si are si multiplayer deblocabil. Puteti sa inotati, sa mergeti prin padure si de parca nu eram destul de stresati de lipsa de mancare, de zombii, ursi si de armele care se rup, avem si o problema cu radiatia, asa ca trebuie sa purtam echipament de protectie in anumite zone. Grafica jocului arata teoretic bine, dar practic daca sunteti carcotasi ca mine veti vedea o gramada de animale blocate in texturi, nu veti intelege mai nimic din ce se vede pe ecran noaptea si nu veti aprecia deloc cum arata apa.

Atmosfera horror e intretinuta de un huruit in fundal si de urletele zombiilor noaptea. Nu am apreciat faptul ca suntem mereu spawnati pe plaja cand murim desi ne-am aventurat cu mult in sanul insulei gigantice cam ca intr-un verisor mic de Far Cry. Acestea sunt primele impresii si nu sunt prea bune, dar revenim cand vom fi mai priceputi la crafting.

Radiation Island Preview (iOS): primele impresii despre un joc cu aspiratii mari, realizari putine (Video)

2 thoughts on “Radiation Island Preview (iOS): primele impresii despre un joc cu aspiratii mari, realizari putine (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.