In mod interesant Apple a preferat sa isi inceapa evenimentul de lansare a lui iPhone 7 cu cateva anunturi legate de gaming. Si mai toate au avut si un element relationat cu Nintendo… Astfel, dupa ce am aflat ca Pokemon GO vine pe Apple Watch, faimosul Mario ajunge si el pe iOS.

super-mario-run-joc-nintendo-joc-ios-joc-iphone-lansare-1

Numele jocului este Super Mario Run, iar titlul este un endless runner side scrolling, in care Mario alearga automat. Titlul va sosi in App Store in perioada sarbatorilor de iarna si nu va fi gratuit, dar nici pretul nu e cunoscut. Ce e sigur e ca nu va avea in app purchases. Chiar daca iPhone-ul s-a lansat acum 9 ani si iPad-ul are si el vreo 5-6 ani de existenta, cumva Mario nu a ajuns niciodata pe acest mediu.

super-mario-run-joc-nintendo-joc-ios-joc-iphone-lansare-2

Super Mario Run e gandit sa poata fi jucat si cu o singura mana, pentru ca veti controla practic sariturile instalatorului italian si cam atat. Mario aduna monede si exista si un element de multiplayer, pentru ca va veti intrece cu alti gameri. Modul de gameplay de baza e cel cu grafica 2D si cu Mario care aduna cat mai multe monede intr-o limita de timp.

super-mario-run-joc-nintendo-joc-ios-joc-iphone-lansare-5

Cu apasari pe ecran il facem pe Mario sa sara, iar jocul pune la bataie cel putin 6 universuri, conform demo-ului de la eveniment. In modul Toad Rally gamerii concureaza unul cu altul adunand monede. Apoi putem folosi monedele adunate pentru a crea un “Mushroom Kingdom” propriu. Nu a fost explicat foarte clar acest aspect, dar e posibil sa fie vorba de un level editor.

Gasiti jocul in App Store aici cu optiunea de a fi anuntati cand apare.

super-mario-run-joc-nintendo-joc-ios-joc-iphone-lansare-3

super-mario-run-joc-nintendo-joc-ios-joc-iphone-lansare-4

via Forbes

Mario ajunge pe iOS sub forma jocului Super Mario Run

One thought on “Mario ajunge pe iOS sub forma jocului Super Mario Run

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.