Acum că a început hype-ul cu Star Wars: The Last Jedi şi lumea îşi rezervă biletele m-am apucat frenetic să mă joc Star Wars Battlefront 2. Evident e vorba despre open beta-ul de acum o săptămână, pe care l-am pus la treabă pe PS4. Am avut parte de dogfighting, un asediu masiv şi lupte în junglă. Ce mi-a plăcut şi la ce se mai poate lucra aflaţi mai jos.

Jocul debutează pe 27 noiembrie şi va aduce şi o poveste single player capabilă de această dată. Titlul vă va pune în pielea lui Iden Versio, lider al forţelor imperiale, deci vom juca cu băieţii răi ca să zic aşa. Din ce am înţeles acesta este cel mai mare beta organizat de Electronic Arts Vreodată, oferindu-ne şansă să dăm o bătălie uriaşă pe Naboo, în rol de Clone Troopers sau Separatişti, care se duelează pentru controlul palatului regal.

Nu pot zice că am savurat prea mult acest mod, simţindu-mă insignifiant pe lângă lucrurile măreţe care se petreceau. Contai de abia când găseai un lansator ionic sau o navă cu raza laser, altminteri erai doar o furnică care se bătea cu vulturi. Lucrurile au început să se mişte bine când băieţii răi au patrus în sala tronului şi am început să ne duelăm pe coridoarele superb iluminate şi excelent randate.

Modul Strike ne-a dus în jungla din Takodana, unde am putut fi trooperi First Order sau forţele din rezistenţă care fură un artefact. Cred că acesta a fost modul meu preferat, mai ales în partea când distrugeai eforturile unei echipe care a furat artefactul şi îi omorai fix când să ajungă cu el la navă. Fugareala prin junglă, lasere, turete puse meşteşugit şi munca în echipă. Me likey!

Apoi am avut modul Starfighter Assault, unde forţele rezistenţei şi imperiul galactic încearcă să distrugă sau apere un Star Destroyer. Chiar dacă peisajul cosmic m-a umezit tot, sunt pur şi simplu prea MULTE nave aici să te poţi distra. Controlul mi se pare confuz, te loveşti de orice şi mori imediat. Mi-a fost greu să ţintesc pertinent o tureta sau un motor fără să intru în ea sau el.

E şi greu să faci pe Tom Cruise în Top Gun şi să alungi un inamic aflat în coada ta, dar e satisfăcător să dai drumul la lasere deasupra unui distrugător sau să te fugăreşti cu Millenium Falcon printr-un tunel uriaş. EA n-a cadorisit cu o grămadă de loot boxes şi challenge-uri zilnice, dar a făcut preţurile deblocabilelor cam mari. Mă refer în special la personajele celebre sau la vehiculele atât de necesare în modul Assault.

Am apreciat cel mai mult grafică şi în special sunetul. Recomand oricărui fan Star Wars să investească serios în perdele negre şi soundbar-uri legate la TV şi va jura că se afla pe un distrugător spaţial. Surround-ul, amplitudinea şi fiecare mini efect sonor, toate sunt la nivel de 11 din 10 ca să zic aşa. Vizual totul reuşeşte să arate bine fără a fi uber glossy sau bombardat cu lens flare.

Dice capturează la fix atmosfera universului lui George Lucas, iar hărţile sunt generoase, alambicate, dar în acelaşi timp au sens şi nu te vei pierde pe ele. Structurile ce amintesc de popoare persane de pe Naboo m-au cucerit şi miracolele arhitecturale ale camerei tronului m-au dus cu gândul la Versailles. Ce să mai spunem de arme şi trasul cu pistoale laser sau mânuitul de sabie.

Aici lucrurile sunt mai cărnoase, mai grele, mai fizice. Nu mai zburăm de colo colo şi ţopăim că în Destiny sau alte shootere mai mult sau mai puţin SF. Aici rămânem cu picioarele pe Pământ şi alergam să ne salvăm viaţa sau să ciuruim nişte rebeli. Veţi avea o tonă de deblocabile aici, inclusiv grenade, nave, variante de pistoale laser, turete, arme cu lunetă şi chiar bowcasterul lui Chewbacca.

O mare schimbare inclusă aici o reprezintă clasele de personaje. Dice îţi permite să alegi între Assault, Heavy, Officer şi Specialist, încercând să echilibreze tipul de unităţi spawnate pentru a nu fi vreo echipă overpowered şi una slabă. Specialiştii îşi pot ţăgui inamicii cu ochelari termici şi pot folosi o armă cu lunetă, iar unitatea heavy trage cu proiectile explozive şi are şi un scut special. Ofiţerii au buff-uri pentru alte personaje.

Nu se mai face abuz de eroi, deci nu mai vedem 5 Leia şi 6 Darth Vader pe teren simultan, ci doar câte unul odată. Simt nevoia să precizez că nu ar trebui să vă luaţi neapărat după mine când vine vorba de duelurile stelare, pentru că niciodată nu am fost bun la jocurile cu avioane şi am o problemă cu orientarea în spaţiu. De distrat m-am distrat de minune cu cele 3 moduri de joc şi de abia aştept să văd cum arată povestea şi modul single player în jocul final.

Star Wars Battlefront 2 – Primele impresii despre cel mai mare beta din istoria Electronic Arts
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.