Ava Airborne, un joc endless flyer relaxant în stil Alto’s Odyssey

Cine a apreciat Alto’s Adventure şi Alto’s Odyssey are acum un nou titlu de gen gratuit în App Store. Se numeşte Ava Airborne şi aş zice că e un platformer, dacă toată acţiunea jocului nu ar avea loc în aer. Avem detalii mai jos.

La baza Ava Airborne este un endless runner, dar unul cu acţiune aeriană. Laser Dog este creatorul acestui joc, care are un personaj principal numit Ava. Ava e cam grăsuţă să fie protagonista unui joc pe bază de cascadorii aeriene, dar noroc că are un glider cu care să se deplaseze. Controlul e super simplu: apasa pe ecran pentru a urca şi ridică degetul de pe ecran pentru a intra în picaj.

Evident dacă pici la sol e game over. Trebuie să eviţi obstacole şi ai şi boosturi de luat, care te ajută la viteza, invincibilitate, magneţi şi alte lucruri obişnuite in runnere. În cazuri de urgenţă când chiar nu ai ce face decât să pici la sol sunt şi nişte trambuline care te aruncă înapoi în aer. Se pare că Ava poate folosi şi alte mijloace de deplasare, în afară de glider (un unicorn zburător), plus costume, fiecare cu perks.

Am înţeles că ar fi un costum de găină care te ţine mai mult în aer. Trebuie să treceţi şi prin nişte inele, să evitaţi bombe şi aveţi şi un sidekick, un companion, un animal de companie dacă vreţi. Puteţi face loopinguri şi să vă urcaţi pe o rachetă chiar. Stilul vizual mă duce cu gândul la modul în care erau desenate jocurile acelea pline de suflet de la Ubisoft, Child of Light şi Valiant Hearts.

Jocul e gratuit în App Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.