După Pokemon GO şi mania stârnită pe mobil acum 2 ani, încă un posibil hit Pokemon ajunge pe mobile. E vorba despre Pokemon Quest, care a debutat în această săptămână gratuit in Play Store şi App Store. Este un joc ceva mai copilăros şi din ce am înţeles a ajuns şi pe Nintendo Switch la final de lună mai.

Pare mai degrabă un titlu de building, un tapper sau un simulator de Tamagotchi decât vreun Pokemon cu lupte hardcore precum cele de pe Gameboy. Văd că sunt şi ceva elemente de explorare şi am un uşor vibe de Pocket Mortys la un moment dat, doar că mediul de joc pare desenat de un copil de 5 ani pe LSD.

E un titlu OG, vine cu binecuvântarea Pokemon Company totuşi, deci fanii o să îl aprecieze. Pokemon Quest are o grafică în stil Minecraft, plină de cubuleţe şi minimalism. Producătorii jocului anunţa că trebuie să fim mereu în căutare de companioni şi de “goodies”, adică obiecte, itemuri. În Pokemon-ul cel nou trebuie să alegem un Pokemon partener pentru a ne porni aventura în Tumblecube Island.

Aici ne vom bate cu creaturi şi vom aduna obiecte. Pokemonul se poate upgrada, putem aduce noi Poke creaturi în party şi tot aşa, rinse and repeat. Văd că lumea e supărată pe microtranzactii, care par inevitabile chiar şi la început de joc. La început puteţi alege între Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Pikachu sau Eevee, fiecare cu un atac unic şi cu un HP unic.

Diferenţa e că nu avem o idee de afinităţi şi elementale pentru Pokemoni aici. Practic trebuie să explorăm un mediu pătrăţos şi să colecţionăm creaturi, pe care le upgradam. Fiecare zonă are un număr, care îi reprezintă dificultatea şi trebuie comparat cu nivelul de putere al echipei noastre.

Bătăliile se dau automat cu Pokemonii, iar în general controlul asupra creaturii e limitat. Jocul se găseşte gratuit in Play Store şi App Store.

via Android Central

Pokemon Quest este un nou joc Pokemon pentru Android şi iOS, mai copilăros ca niciodată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.