În ceea ce pare a fi cea mai ciudată evoluţie în povestea “Fortnite pe Android”, se pare că Epic Games nu vrea în ruptul capului să îşi pună joculeţul pe Play Store. Ar urma să îl ofere gratuit, separat de Play Store, eventual pe site-ul propriu, ca download de APK.

Epic Games a confirmat această abordare şi unul dintre motivele date ar fi ca Google ar fi luat 30% din profituri, iar Epic nu vrea aşa ceva. E interesant că la iOS nu s-a pus problema astfel, dar aici Apple nu e la fel de permisiva că Google când vine vorba de instalarea de aplicaţii din terţe părţi şi nu prea ai cum să instalezi ceva ce nu e în App Store.

Pe Android apare şi problema de malware şi de site-uri care fac spoofing la cel oficial Epic. Epic Games se spala pe mâini de asta, afirmând că răspunderea de a verifica sursa software-ului revine utilizatorului, ca şi cea de a instala soft curat. Producătorul lui Fortnite a subliniat şi că are mare încredere în funcţiile de securitate evoluate de pe mobil în ziua de azi.

Şi pentru a merge pe aceeaşi linie a prieteniei cu dezvoltatorii Epic a anunţat că Unreal Engine Marketplace, care oferă asset-uri pentru creatorii de jocuri îşi va reduce procentul pe care îl ia din vânzări de la 30% la 12%.

Cât despre Fornite, el a generat 15 milioane de dolari în doar 3 săptămâni pe iOS. Imaginaţi-vă dacă Google ar lua 30% din aşa ceva şi apoi mai înmulţiţi cu 2 sau 3, pentru că sunt mult mai multe telefoane cu Android decât iPhone-uri. Parcă începem să înţelegem creatorii de jocuri…

via The Verge

Fortnite nu va sosi în Google Play Store, ci îl instalezi pe Android direct ca APK de la Epic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.