Legendarul joc Tropico ajunge pe mobil, îţi permite să fii dictator pe o insulă

După o perioadă de aşteptare şi teasing, iată că jocul Tropico a ajuns în sfârşit pe mobil. E disponibil pe iOS şi Android şi te pune în pielea unui dictator care taie şi spânzură pe o insulă. Costă 60 de lei pe iOS şi tot atât pe Android şi avem detalii despre joc mai jos.

E practic un city builder cu o puternică latură politică şi e un port al unui joc clasic de PC. Trebuie precizat şi că e de fapt un port pentru Tropico 3 şi nu pentru alt joc din serie. Din ce am înţeles pe iOS era deja disponibil de anul trecut, deci marea noutate e de fapt sosirea pe Android. O producţie Feral Interactive, titlul îţi permite să construieşti clădiri pe o insulă şi să îi controlezi economia şi politica statului bananier.

Totul e clar modelat după Cuba şi asta se vede cel mai clar la automobile, forme de relief şi arhitectură. E şi o mare doză de umor, reflectată în meniuri şi personajele care apar presărate prin joc. Veţi putea să rotiţi perspectiva şi să daţi zoom până la cele mai fine detalii ale clădirilor, iar titlul pare destul de bine optimizat. Tropico 3 are deja 10 ani vechime şi a sosit pe Windows, Xbox 360 şi OS X la vremea sa.

Originalul avea o campanie cu 15 misiuni, iar gamerul controla o insulă din Caraibe cunoscută drept Tropico. Acolo te instalai ca “El Presidente” şi începeai să construieşti spitale, bănci, hoteluri şi să întăreşti armata. Puteai să dai legi şi să faci acţiuni diplomatice. În plus trebuie să ai grijă şi cu ecologiştii să nu îi superi, sunt şi comunişti şi capitalişti pe care trebuie să îi împaci, dar şi naţionalişti şi grupuri religioase.

E şi un post de radio plin de comentarii satirice la adresa lumii actuale. Trebuie să pui la punct sistemul de drumuri, producţia de petrol şi am înţeles că update-uri pentru Tropico 3 au adus şi puterea nucleară şi căsătorii între cei de acelaşi sex. Găsiţi jocul în Play Store şi App Store dacă vă simţiţi cu dare de mână.

via Pocketgamer

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.