Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint debutează oficial, produs parţial de Ubisoft Bucureşti

Tom Clancy e cel mai mare scriitor de thrillere militare, cărţi de spionaj şi de acţiune. Consultant la zeci de filme şi jocuri de acţiune, el îşi pune numele iar pe cel mai nou joc de la Ubisoft, Ghost Recon Breakpoint. Mai e un nume mare asociat proiectului, Jon Bernthal, actor pe care îl ştim din rolul principal din “The Punisher”. Jocul a fost produs în bună parte de studioul Ubisoft Bucureşti şi a debutat oficial astăzi.

Îl găsiţi pe Xbox One, PS4 şi PC, pe acesta din urmă doar digital. Dacă în ultimul Ghost Recon, Wildlands eram în jungla sud americană, în Breakpoint ne mutăm într-o insulă tropicală. Jucând beta-ul aş zice că are clima similară cu Florida/Louisiana, pentru că are multe mlaştini şi smârcuri. Acesta este un shooter militar open world, la care a lucrat o echipă de 200 de specialişti de la Ubisoft Bucureşti.

Ei s-au ocupat de level design, de misiuni, arme, modul multiplayer, Ghost War, dar şi adaptarea pentru consola PS4. Acţiunea are loc pe Auroa, o insulă fictivă unde teoretic se înfiinţase o societate utopică şi auto sustenabilă, cu propria monedă de schimb. Totul e doar o acoperire pentru experimente militare, iar conglomeratul Skell Technology îşi desfăşoară aici operaţiunile de producţie de echipamente militare.

Insula e cucerită de Wolves, o facţiune teroristă formată din foşti soldaţi ai armatei SUA. Noi jucăm în rolul unor Ghosts, care trebuie să se infiltreze şi să distrugă răul de la rădăcină. Avem şi poveste cu vreo 15 ore de gameplay, dar şi PvP şi PvE. Echipa de la noi a realizat mai bine de jumătate de joc şi peste jumătate de hartă. Din ce am jucat mi se pare că au realizat mai bine vehiculele şi interacţiunea lor cu drumurile de altitudine mare. M-am jucat şi cu un elicopter, mai uşor de stăpânit decât mă aşteptam.

Universul din Aurora e intens tehnologizat şi asta se vede la vehicule, la abundenţa de drone, senzori şi echipamente. În ciuda acestor dotări, tot camuflarea e sfântă, în noroi, nisip, liane, frunze, pentru că doar suntem Ghosts. Jocul a debutat cu 4 clase de personaje, dar vor mai sosi şi altele odată cu actualizările. Trebuie şi să supravieţuim aici şi să reacţionăm repede în faţa unei echipe de militari care ne hăituieşte în junglă.

Şi toate astea în vreme ce suntem vânaţi de fostul Ghost Cole D. Walker, jucat de Jon Bernthal, ca villain principal. Apropo puteţi să vă luaţi un prieten să joace co op cu voi povestea principală. Am instalat deja jocul şi vom reveni cu review cât de curând. Abia aştept să îl văd pe Bernthal în acţiune!

Breakpoint este 309 lei pe PS4 şi tot atât pe Xbox One.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.