League of Legends primeşte jocuri de mobil: Wild Rift, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra

Una dintre veştile săptămânii din gaming este faptul ca faimosul joc League of Legends a împlinit 10 ani de existenţă. Cu ocazia acestui prag aniveresar, Riot Games a anunţat şi o versiune de mobil a jocului şi una de consolă + jocuri spinoff.

De fapt o serie de jocuri noi de la Riot inspirate de LoL vor ajunge pe smartphone-uri. Cel mai apropiat de experienţa de pe PC va fi numit Wild Rift, care deja acceptă înregistrări. Avem deja multe MOBA-uri de succes pe mobil, care au arătat că e uşor să imiţi experienţa lui League of Legends pe acest format. Mă gândesc la Vainglory, Arena of Valor sau Mobile Legends.

Din ce am văzut în prezentarea Riot Games, noul League of Legends de mobil are multe elemente din cel de pe PC. E gândit pentru controlul tactil şi aduce abordare “twin stick”, dar şi meciuri mai scurte (durează 15-20 de minute). Nu avem de-a face cu o portare aici, ci cu un joc dezvoltat de la zero. League of Legends a debutat în 2009 şi a strâns o comunitate gigantică în jurul său, generând şi competiţii pe mulţi bani.

E vorba de un joc de echipă, cu eroi care tot deblochează abilităţi, merg pe trasee diferite spre baza inamică, doboară turnuri şi mai strâng puncte omorând bestii de pe hartă.

Trecerea pe mobil pare logică şi am văzut cum asta a adus aşa mult succes lui PUBG Mobile, încât a îngropat şi PUBG-ul standard. Şi Call of Duty Mobile a debutat cu cifre impresionante. League of Legends de Mobil/Wild Rift se va lansa în 2020, iar înregistrare a început deja. Mă aştept la micro tranzacţii pentru itemuri cosmetice şi aparent vom avea 40 de Champions în joc, mulţi preluaţi din League of Legends cel original.

Vor mai sosi şi alte jocuri inspirate de LoL pe mobil, precum Teamfight Tactics, care primeşte un spinoff. Apoi vom avea şi un joc de cărţi numit Legends of Runeterra, care vrea să fie rival pentru Hearthstone. Vă puteţi înregistra mai jos la fiecare joc nou de la Riot:

Teamfight Tactics
League of Legends: Wild Rift
Legends of Runeterra

via Polygon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.