Tot ce ştim despre Diablo 4, după prezentarea de la Blizzcon 2019

Weekendul trecut Internetl a gemut de impresii despre proaspăt anunţatul Diablo 4 şi am lăsat să treacă valul şi să rumegăm puţin cele prezentate. În primul rând, jocul vine într-un climat neprietenos pentru Blizzard, după scandalul cu China şi Hong Kong sau prezentarea lui Diablo Immortal de anul trecut. Trailerul cinematic al lui Diablo 4 de la Blizzcon 2019 ne-a dat pe toţi pe spate, în tipica tradiţie Blizzard.

Diablo 4 are un nou villain principal, pe Lilith, întrupatv după un sacrificiu a 3 nefericiţi care căutau comori, judecând după trailer. Liliath este fiica lui Mephisto şi nepoata lui Diablo. Ea este regina Succubi-lor, adică demonilor feminini şi creatoarea lui Sanctuary, alături de îngerul Inarius. Grosul acţiunii va avea loc în Sanctuary în acest joc. Lilith profită de vidul de putere, după mega bătălia între demoni şi îngeri din jocurile trecute.

Jocul va avea 5 clase, iar 3 au fost confirmate deja: barbar, druid şi vrăjitoare. Avem şi mount-uri acum şi fiecare clasă vine cu abilităţi unice. Barbarul are 4 sloturi de armă şi puteţi să alegeţi arme care se mânuie cu o mână sau cu două.

Din ce am înţeles de la cei care au testat demo-ul, evadarea şi rostogolirea au un rol mai important în lupte. Avem şi un sistem nou de skill-uri, chiar şi în comparaţie cu Diablo 3. Mai există şi un talent tree, iar fiecare clasă include şi zeci de opţiuni de customizare. Adăugăm şi socket-urile de Rune şi deja se complică treaba.

Producătorii au promis că universul open world din Diablo 4 va fi mult mai mare decât cel din Diablo 3, chiar de 10 sau 20 de ori mai mare. Aşa se explică şi faptul că vom avea nevoie de mount-uri pentru a ne deplasa mai eficient. Un alt lucru uşor de remarcat e că jocul e mult mai întunecat ca tematică decât Diablo 3. Dezvoltatorii au declarat că s-au inspirat de la momentul când te întâlneşti cu The Butcher în Diablo 1.

Gurile rele zic că jocul ar putea veni de abia în 2021, poate chiar 2022, deci pe consolele next gen şi evident pe PC-uri. A fost totuşi anunţat şi pentru PS4 şi Xbox One şi la drept vorbind cred că ele îl duc, pentru că nu pare să aibă o grafică chiar pretenţioasă. Ar trebui menţionat şi că Diablo 4 nu se va putea juca offline, ci doar online.

Va avea o lume cu accente de MMO, partajată şi cu alţi gameri. Ar dispărea conceptul propriu zis de dificultate, deşi tot avem mod Hardcore, totuşi. Dungeon-urile se vor putea juca solo sau în party-uri. Aceleaşi dungeon-uri sunt generate procedural ca în precedentele jocuri Diablo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.