Ubisoft anunţă primul său joc battle royale, Hyper Scape

Ubisoft a anunţat ieri primul său joc battle royale, un titlu gratuit numit Hyper Scape. Acesta este un FPS cu actiune în mediu urban şi cu gameplay rapid. Este o creaţie Ubisoft Montreal şi acţiunea se petrece în 2054. Până la 100 de gameri sunt paraşutaţi în oraşul Neo-Arcadia şi se vor duela până la ultimul sau ultima echipă.

Hyper Scape se poate testa de azi pe PC şi din ce ştiu ca să îl jucaţi trebuie să urmăriţi un stream pe Twitch pentru a avea a avea drop la un cod de joc. Accesul va fi limitat, iar jocul e în faza de technical test. Gamerii sunt organizaţi în echipe de câte 3 ca la Apex Legends, dar există şi varianta de gameplay solo. Jocul include acţiune dinamică, mediu urban variat, de la străzi înguste la acoperişuri deschise, dar există şi lupte la interior.

Avem şi ceva numit Hacks, adică abilităţi speciale pe care le obţineţi ca loot din universul jocului, cum faceţi şi cu armele. Hack-urile oferă abilităţi defensive şi ofensive, precum amplasarea unei mine explozive, depistarea unui inamic sau construirea unui zid protector. Există şi invizibilitate, iar toate armele şi hack-urile sunt upgradabile prin mecanica Fusion. O noutate este Decay, care dizolvă harta în moduri imprevizibile, dar şi mecanica Echo, care te lasă să fii activ în joc şi după ce ai fost doborat.

Spre final apar coroanele Hyper Scape pe hartă, iar gamerii pot câştiga în 2 moduri: ori iau coroana şi o ţin 45 de secunde sau sunt ultimii în viaţă. Din ce văd jocul e mai degrabă SF decât cartoonish, dar nu SF ca Destiny, ci cumva ca Unreal Tournament. Armele aduc si cu Halo, iar costumele cu un joc futuristic de parkour. Lumea a facut şi paralele cu Titanfall şi personajul Octane. Mi se pare că harta şi mediile de joc sunt cam simplute, mai ales la interior, dar acoperişurile arată foarte bine.

Nu prea mă omor după HUD, care cam aglomerează ecranul şi mi se pare că armele sunt uriaşe, unele arătând ca nişte turete ţinute în mână.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.