HyperX Armada 27 review: monitor de gaming 2K pe care brațul multi ax il defineste, dar atenție la preț!

HyperX Armada 27 este unul dintre acele monitoare unice de gaming care se remarcă datorită brațului său multi-ax și ecranului QHD. HyperX Armada 27 este bun, dar nu iese în evidență. Tinde să afișeze imagini în mod strălucitor, clar și colorat.

Dacă preferați să jucați pe întuneric, totuși, sau vă plac titlurile mai ciudate, lipsa de contrast a monitorului nu se potrivește bine. De asemenea, Armada 27 nu reușește să depășească concurenți similari precum Gigabyte M27Q X și NZXT Canvas 27Q. Dar mai multe detalii aveți mai jos:

-Meniuri-

Meniurile monitorului sunt controlate printr-un joystick din partea dreaptă jos din spate a panoului de afișare. Aceasta este metoda standard de control al monitoarelor moderne și din motive întemeiate. Este simplu și ușor de înțeles.

Aspectul și designul meniului HyperX nu sunt rele. Meniul rapid inițial care apare la atingerea joystick-ului este urât, dar meniurile în sine au un aspect sensibil şi simplu.

Majoritatea funcțiilor sunt etichetate clar, iar sistemul de meniuri este receptiv. Poate prea receptiv, deoarece este ușor să mutați una sau două opțiuni mai departe decât era prevăzut.

Conectivitatea este de bază. Monitorul are două porturi HDMI 2.0 și un port DisplayPort 1.4. Nu există USB-C, niciun hub USB de niciun fel și nici HDMI 2.1. Mă aștept că această gamă de conectivitate va fi bună pentru majoritatea jucătorilor de pe computer, dar este dezamăgitor având în vedere prețul lui. Majoritatea concurenților oferă cel puțin o intrare video suplimentară sau câteva porturi USB-A pentru periferice.

Îi lipsesc difuzoarele, iluminarea RGB, o telecomandă sau orice alt plus care l-ar putea ajuta să iasă în evidență. Niciuna dintre aceste caracteristici nu este standard la acest preț, dar majoritatea monitoarelor oferă cel puțin una dintre acestea. HyperX își pune toate speranțele pe brațul monitorului inclus.

-Performanța în jocuri-

Monitorul este extrem de luminos, ajungând la aproape 450 nits în SDR și până la 547 nits în HDR. Este printre cele mai strălucitoare monitoare de 27 de inchi pe care le-am testat vreodată în SDR și stabilește un nou record pentru HDR într-un monitor de această dimensiune care nu are OLED sau o lumină de fundal Mini-LED.

Este de asemenea un monitor corect colorat, care realizează 96% din gama DCI-P3 și 87% din AdobeRGB (deși nu este în modul implicit, Standard, care este o decizie ciudată). Precizia culorilor este excelentă în general și majoritatea jucătorilor nu vor vedea nevoia să efectueze calibrarea. Performanța de culoare este învinsă de unii concurenți, cum ar fi Gigabyte M27Q X.

Dispune de o rezoluţie de 2560 x 1440, ceea ce este ideal pentru jocurile pe computer pe un monitor de 27 inchi. Este suficient de clar pentru a arăta uimitor în cele mai recente jocuri.

-Refresh Rate-

Monitorul are un refresh rate de 165 Hz, ceea ce este bun pentru un panou de 1440p, dar rămâne în urmă alternativelor. Gigabyte M27Q X și Viewsonic Elite XG271QG ajung la 240Hz la un preț similar. Majoritatea monitoarelor de 27 inchi 1440p cu un refresh rate de 165 Hz sunt mai puțin costisitoare.

Claritatea mișcării este excelentă. Rata de refresh ridicată și panoul IPS rapid oferă o imagine destul de clară, cu detalii bune în obiectele care se mișcă rapid. HyperX oferă cinci niveluri de răspuns la pixeli, deși majoritatea proprietarilor vor dori probabil să rămână la al doilea sau al treilea nivel. Așa cum este tipic pentru monitoarele IPS, cele mai mari setări de răspuns la pixeli provoacă artefacte care distrag atenția în jurul obiectelor în mișcare.

Acest monitor este compatibil G-Sync și a funcționat pe un RTX 4080. Rata de refresh de 165 Hz oferă o mișcare extrem de lină într-o gamă largă de jocuri.

-Verdictul-

HyperX Armada 27 face ceea ce este poate cea mai importantă greșeală pe care o poate face un nou monitor. Este prea scump.Un monitor de gaming cu un panou IPS de 1440p, 165Hz nu este special în 2023.

HyperX a pariat că brațul monitorului este acel bonus, dar nu mi se pare justificabil preţul uriaş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.