Desi e cea mai mare blasfemie pe care si-ar putea-o imagina fanii Apple, iata ca aplicatiile si jocurile de pe iOS pot rula acum pe Android. Si asta se intampla prin intermediul lui Project Cider, o noua initiativa din partea dezvoltatorilor.

project cider

Nu e vorba de 2-3 hackeri intr-un subsol aici, ci de Departamentul de Stiinte de la Universitatea Columbia, care au creat Cider. Aceasta este o arhitectura de compatibilitate a OS-urilor, capabila sa ruleze simultan aplicatii iOS si Android. Proiectul se descurca cu binaries domestice, dar si unele straine, deci poate gazdui aplicatii pentru multiple platforme.

Exista si un demo al lui Cider mai jos, care prezinta aplicatii iOS ruland pe Nexus 7. Se exemplifica posibilitatea de a accesa library-urile unui terminal pentru functii complexe ca accelerarea 3D. Astfel se poate accesa camera unui device, de exemplu. De vreme ce Android ruleaza pe terminale Nokia, e virtualizat pe Windows si acum poate primi si aplicatii iOS, el e cu adevarat cel mai deschis sistem de operare posibil la ora actuala.

Via Firstpost

Project Cider aduce aplicatiile si jocurile iOS pe terminalele Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.