Plants vs Zombies Garden Warfare Review (PS4): plantele si zombii trec in tabara shooterelor, rezultatul e… multicolor si savuros (Video)

Toate tilurile Plants vs Zombies de pana acum au provocat dependenta cu o reteta simpla: un esichier pe care plasai buruieni nervoase si speranta ca sorii sa iti ajunga pana ce zombii iti vor devora gradina. De la un titlu genial de strategie PvZ a ajuns la un shooter, sub obladuirea Popcap si EA. Aceasta poarta numele de Plants vs Zombies Garden Warfare si l-am testat pe PlayStation 4, unde il gasiti la un pret de aproximativ 40 de euro.

Plants vs Zombies Garden Warfare review limba romana (17)

Am mentionat ca jocul e shooter, dar nu e vorba de un FPS asa cum va asteptati, ci de un third person shooter, sau mai degraba de un third plant shooter. Veti putea sa va alaturati taberei zombiilor sau celei a plantelor si sa va luptati cu hoardele inamice. Jocul se desfasoara exclusiv online si aveti nevoie de cont PS Plus, altfel nu aveti nici o sansa sa jucati acest titlu.

Fiecare planta are abilitati speciale, astfel ca veti putea folosi un cactus care lasa mine cartof in urma, o floare soarelui care vindeca alte plante sau un chomper care sapa o groapa, devine un soi de cartita si inghite zombii cu totul. Chomperul este si o unitate melee care ataca doar de aproape inamicii. Sarind rapid in tabara zombiilor, aici gasim inginerul care poate chema drone in ajutor, omul de stiinta, care se poate teleporta si poate plasa un soi de fantana mov pe harta care vindeca zombii din apropiere.

Plants vs Zombies Garden Warfare review limba romana (12)

Personajul meu preferat este zombiul jucator de fotbal american, care poate placa verdeturile la nevoie si are un tir impresionant cu arma. Modurile de lupta in acest joc sunt destul de variate incat sa distreze pe toata lumea si includ si multiplayer in split screen, deci 2 gameri se pot juca pe aceeasi consola, colaborand pentru a distruge inamici impreuna. Printre modurile de joc se numara Team Vanquish, adica Team Deathmatch, Gardens & Graveyards, adica un fel de Rush in care progresati pe teritoriul inamic si ocupati cate o baza noua de fiecare data.

Veti putea si sa customizati buruienile si nemortii, cu tot soiul de ochelari de soare, manusi, dovleci, casti, basti, masti si mustati false. Astfel, din zecile de mii de combinatii disponibile veti genera un personaj unic si pe care inamicii vostri online nu il vor uita  prea usor. Gameplayul e rapid, iar sesiunile de lupta dureaza in jur de 5 minute, in medie, deci nimeni nu se frustreaza. Exista si un Boss Mode, in care priviti actiunea de sus si adunati sori si creiere, putand genera airstrike-uri sau invia colegii de echipa.

Plants vs Zombies Garden Warfare review limba romana (3)

Grafica acestui joc e geniala si cei de la Popcap au pus umorul pe primul plan, dar si fidelitatea fata de randarile plantelor si zombiilor din jocurile precedente. Nimic nu se compara cu un atac la baioneta in mijlocul unui fum mov aruncat de zombii, cu floarea soarelui care trage cu lasere si un scientist care se teleporteaza de colo colo. Fiecare planta si zombie are propriile animatii si abilitati, unic zugravite si amuzante.

Sunetul e pe masura graficii, fiecare zombii sau planta avand clasicele sale onomatopee, iar fiecare arma facandu-si simtit aportul acustic. Clasica melodie misterioasa din fundal e aici, in buna traditie Pvz, caruia nu ii putea lipsi nici sunetul de clape subtil din fundal cum nu ii lipseste nici Crazy Dave.

Plants vs Zombies Garden Warfare review limba romana (1)

Primul meu contact cu Garden Warfare a fost o dezamagire, eu fiind fan inrait al titlurilor originale PVZ. Apoi dupa ce am depasit nivelul 10 si am deblocat mai multe abilitati si personaje mi-am dat seama de cat de amplu e divertismentul acestui titlu. El provoaca mai putina dependenta decat primele titluri Popcap, dar ramane totusi o sursa de amuzament garantat. Pentru asta jocul primeste nota [usr 8.4] de la Firstplay.ro.

One Reply to “Plants vs Zombies Garden Warfare Review (PS4): plantele si zombii trec in tabara shooterelor, rezultatul e… multicolor si savuros (Video)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.