Star Wars: Galaxy of Heroes Review (Android): simulator de grinding, lasere si colectionare de carti; Doar pentru fanii SW! (Video)

Seria Star Wars a dat nastere la zeci de jocuri, majoritatea doar mizand pe cash cow-ul de la LucasArts si ulterior Disney, dar din cand in cand am mai vazut si cate o bijuterie. Star Wars: Galaxy of Heroes venea cu oaresice pretentii pe mobil, dar la final se pierde intr-o sumedenie de titluri cu gameplay repetitiv, cum am vazut si la jocul Iron Maiden si la cel mai nou titlu Teenage Mutant Ninja Turtles. Il descarcati de AICI si il disecam mai jos.

star-wars-galaxy-of-heroes-review-in-limba-romana-joc-android-firstplay-ro-10

La baza jocul este unul de actiune turn based, cu personaje colectionabile si gameplay pe baza de grinding. Tot ce trebuie sa facem noi este sa apasam pe una din cele doua abilitati ale personajului din party sau sa selectam inamicul. Daca ne e lene chiar si sa facem asta avem alternativa setarii gameplayului pe auto, asa cum am vazut la multe alte jocuri de genul.

Pe partea de multimedia Galaxy of Heroes bifeaza toate continuturile trademark: muzica orchestrala clasica din Star Wars e aici, personajele arata si se misca precum Sith si respectiv wookie sau droid, spre exemplu. Problema e ca aceste personaje se deblocheaza greut, strangand un soi de carti de joc sau fragmente pentru fiecare creatura.

star-wars-galaxy-of-heroes-review-in-limba-romana-joc-android-firstplay-ro-6

Apoi avem si aspectul training, unde cheltuim robotei si bani pentru a ridica nivelul fiecarui lord sith sau jedi iluminat. Pe langa asta putem echipa si o serie de itemuri. Sub tutela Disney, Lucasfilm si EA, jocul propune o grafica aratoasa, dar doar la nivel de animatii, puschi puschi cu laser sau vreun boss battle mai rasarit. Fundalurile nu mi se par prea inspirate, iar meniurile sunt mega alambicae pentru un joc destul de simplu totusi.

Putem juca cu dark side sau light in asa zisa campanie, desi titlul are la fel de multa poveste ca Star Wars Battlefront de anul trecut. Pe langa bani si robotei, avem si o resursa freemium, care ne taxeaza cam 6 unitati pentru fiecare batalie, dar niciodata nu mi-au lipsit respectivele fulgere. Ar fi nedrept sa zic ca jocul e greu, mai ales ca primele sa zicem 10 sau 15 batalii sunt o floare la ureche.

star-wars-galaxy-of-heroes-review-in-limba-romana-joc-android-firstplay-ro-1

Totusi e un “zid” la un moment dat, peste care nu prea poti sa treci si apare cam in capitolul 2 al aventurii light side. Avem si events si chiar si lupte PvP, desi ceva imi spune ca nu sunt in timp real si oricum mai mereu au mancat bataie flacaii mei. Ce imi place e ca jocul e generos cu resursele, fie ca e vorba de data cards, cufere sau tot felul de pack-uri.

Jocul acesta isi imparte publicul in doua: fanul Star Wars die hard, care joaca orice si accepta si neajunsurile si gamerul ce vrea pur si simplu divertisment si savureaza Galaxy of Heroes in 2 sesiuni a cate juma de ora in 2 zile si apoi il dezinstaleaza. Satisfactia de a aduna toate personajele din ambele parti ale luminii si a le upgrada, dar si a le debloca abilitatile e mare, dar nu e ceva ce gasim in launtrul fiecarui gamer.

star-wars-galaxy-of-heroes-review-in-limba-romana-joc-android-firstplay-ro-3

Si daca e sa fiu mega carcotas am vazut in mod Arena si lupte in care erau in acelasi party de eroi si personaje dark side si light side. Pai cum vine asta monser? Ori suntem Sith ori nu mai suntem? In fine, trecem peste si ramanem cu animatii, sunete de piu, piu si onomatopee de ewok sau wookie, intr-un joc altfel usor de uitat si reciclat iar si iar si iar.

Imi place ca titlul asta nu te ataca prea rau cu in app purchases si daca esti calculat, echilibrat, ai timp cacalau si faci grinding o sa obtii colectia de personaje cand da prima ninsoare cred. Ce ii lipseste lui Galaxy of Heroes? Sufletul, o poveste si varietatea. In rest are de toate… si de la noi o nota de [usr 6.5].

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.