Cu câteva zile în urma pasionaţii de RPG-uri clasice au primit o veste bună: Baldur’s Gate a ajuns pe mobil, sub forma versiunii Siege of Dragonspear. Titlul costă 10 euro în App Store şi are o acţiune care se petrece între povestea primului Baldur’s Gate şi Baldur’s Gate II: Shadows of Amn. Apropo ambele sunt disponibile la rândul lor pe mobil.

Faţă de acele două titluri, Siege of Dragonspear aduce o poveste complet nouă, care face legătura între jocurile respective. Ni se promite aici 30 de ore de gameplay, cu o aventură care aderă la regulile Dungeons & Dragons. Povestea e următoarea: după încheierea acţiunii din Baldur’s Gate: Enhanced Edition revenim la Forgotten Realms într-o perioadă de criză.

Inamicul coboară din nord, sub forma unei cruciade aprige, cucerind fortăreţe şi forţând localnicii să se alăture armatei sale. Un războinic carismatic, Shining Lady conduce acea armată, iar povestea ei este un mister. Trebuie spus că Siege of Dragonspear se lansa pe PC cu doar 2 ani în urmă, deci e incredibil să îl vedem pe mobil aşa rapid.

O veste bună e că jocul rulează şi pe iPad şi iPhone şi nu are deloc in app purchases. Simt nevoia să subliniez că găsiţi titlul şi pe Android, tot la 10 euro, in Play Store. Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear mai aduce şi peste 100 de itemuri noi, un nou mod multiplayer şi o nouă clasă de personaj, shamanul. Am înţeles că titlul oferă şi diferite nivele de dificultate, pentru a putea fi jucat de toţi gamerii cu uşurinţă.

via toucharcade

Baldur’s Gate ajunge pe mobil; Versiunea Siege of Dragonspear e acum pe iOS şi Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.