Far Cry 5 Preview (PS4): Creepy şi distractiv, am revenit la Far Cry-ul ăla bun (Video)

Săptămâna trecută băieţii de la Ubisoft au fost destul de drăguţi încât să mă invite la un preview al jocului Far Cry 5, în varianta de PS4. Titlul soseşte pe 27 martie, dar am avut ocazia să arunc o privire asupra sa cu vreo 10 zile înainte de debut. Ce a ieşit vedeţi în clipurile de mai jos şi citiţi tot mai jos.

Am jucat cam o oră şi 40 de minute din noul FPS de la Ubisoft, care vine în continuarea lui Far Cry 4 şi Primal. S-a dus Nepal-ul cel îngheţat, acum suntem în Montana, SUA şi ne luptăm cu o sectă. Pastorul Joseph Seed e inamicul principal, el formând cultul Eden’s Gate, care se bazează pe o apocalipsă iminentă. Atunci când mergem să îl săltăm pe Seed pentru activităţi ilegale se declanşează iadul.

Grosul personajelor negative e reprezentant de rednecks care abia aşteaptă să pună mâna pe arme… şi ce arme. Numai AR-uri şi SMG-uri, elicoptere, aruncatoare de flăcări şi lansatoare de rachete. Ne vom da pe câmpii şi munţi cu ATV-uri şi camionetele clasice ale americanilor. Pentru că acesta e un Far Cry, elementele clasice de gameplay sunt aici: eliberare de outpost, acapararea unor antene de emisie şi formarea unei rezistenţe prin alianţe cu rebelii din zonă.

Oamenii nu sunt mulţumiţi că secta le ia pământurile şi ca atare sunt gata să lupte. Sunt puţini, ce e drept, dar au cojones. Jess spre exemplu a fost cooptată de noi la începutul jocului şi e bună pentru stealth. Este o arcasă care merge mereu tiptil şi are un trecut foarte întunecat. În ce priveşte atmosfera, chiar m-am simţit că la ţară în Statele Unite, unde steagul american e peste tot şi miroase a votanţi de Trump.

Se face abuz de muzică corală şi religioasă, clasicele “Amazing Grace” şi “Halelujah” auzindu-se în cele mai ciudate momente, cu ecou şi cu efecte speciale încât să pară totul suprarealist. Joseph Seed e jucat de un actor magic, cu intensitatea unui Matthew McConaughey care chiar crede ce predică. Aş plasa grafica peste Far Cry Primal şi destul de aproape de ce am văzut în Far Cry 4 totuşi, dar cu nişte extra-uri.

Ştiţi obsesiile mere: vegetaţia, părul personajelor, focul şi apa. Toate au primit thumbs up de la mine aici, fiind randate excelent. Îmi pot doar imagina cum o să arate jocul pe PC, cu cele mai noi placi grafice, dacă au scăpat de mania crypto mining. Avem şi sistem de perks pentru personajul nostru, guns for hire, dar şi Fangs for Hire, aşa că putem coopta urşi, câinele Boomer şi chiar o pumă.

Am doborât un elicopter pe parcursul gameplayului, am luat cu asalt o tabără plină de lupi şi maniaci care alergau drogaţi spre mine, plus soldaţi cu armura groasă. E Far Cry-ul clasic aşa cum îl ştim, cu sectanţi nervoşi de această dată şi peisaje superbe din Montana (lacuri, munti, vai, o tona de conifere). Putem ataca bazele inamice guns blazing sau în mod stealth, deşi aceasta a doua abordare nu prea a mers pentru mine, pentru că eu prefer atacul la baionetă.

E bine totuşi să faci niscaiva scouting cu binoclul înainte să te arunci în luptă, mai ales când ai de salvat ostatici. În timpul liber putem pescui sau chiar vana şi avem şi crafting aici, inclusiv pentru banalul cocktail Molotov si tot felul de pouchuri si rucsaci. Înainte să îl doborâm pe Seed va trebui să îi doborâm familia, compusă dintr-o soră care se joacă cu otrăvurile şi psihedelicele şi un frate care se pricepe la militărie şi arata precum Connor McGregor. Iar lista de locotenenţi e mai mare de atât.

Alte menţiuni de făcut sunt faptul că jocul se poate juca în coop cap coadă şi că mi se pare mai aproape de dificultatea lui Far Cry 3, decât cea a lui Far Cry 4. Mizează mult pe munca în echipă, cu tot cu guns for hire, fiind cam greut să te mai descurci chiar mereu de unul singur. Îl aşteptăm pe 27 martie să jucăm varianta full, dar deocamdată sunt încântat de ce văd şi vă recomand interviurile cu actorul care îl joacă pe Joseph Seed, pentru că omul pare sărit rău.

Am si o veste foarte buna: nici urma de buguri pe parcursul sesiunii mele de gameplay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.