Pe 20 aprilie 2018 Sony Interactive Entertainment a lansat probabil cel mai aşteptat joc al anului de pe PS4, God of War. Chiar dacă mulţi îl numesc God of War 4 sau God of War 2018, numele oficial este totuşi “God of War”. Lansarea locala a avut loc Cafe Verona, în Bucureşti, dar a fost un eveniment de lansare şi la Altex în Promenada Mall.

Jocul a fost dezvoltat de către studioul Santa Monica pe o perioadă de 5 ani şi are deja o fantastică medie de 95 conform recenziilor indexate de Metacritic. Asta l-ar face cel mai de succes joc de pe PS4 şi unul dintre cele mai de succes jocuri din toate timpurile. De această dată Kratos are un companion, pe Atreus, fiul său, pe care trebuie să îl apere şi educe.

Kratos a intrat în plin acum în mitologia nordică, după ce a pulverizat zeii şi titanii din cea greacă. Ne vom bate acum cu Valkirii, cu Balder, dragoni şi giganţi ai gheţii. Zeul Războiului a renunţat la topoarele sale legate cu lanţuri şi are acum un topor alungit şi care serveşte şi ca bumerang, putând fi aruncat şi revenind la războinic. Atreus ne este companion şi ne ajută în luptă prin momirea inamicilor sau trăgând săgeţi spre ei.

Kratos s-a maturizat acum şi ne prezintă o figură paternă, care nu mai este dominată de furia cu care a devastat Olimpul. Asta nu înseamnă că lipsesc secvenţele de lupte hardcore, cu zeci de pumni în figura zeităţilor ce par desprinse dintr-un episod Vikings, la coafuri cel puţin.

Kratos poate mânui acum multiple arme, are şi un scut la îndemână (retractabil) şi are un skill tree mai complex, plus upgrade-uri pentru arme şi armuri. S-a schimbat şi actorul vocal care îi dă viaţa lui Kratos, cel nou fiind faimosul Teal’c din Stargate. De coloana sonoră s-a ocupat Bear McReary, cunoscut pentru muzica din serialul The Walking Dead. Camera a fost mutată mai aproape de personaj în noul God of War, s-a renunţat la secvenţele de platforming şi la mini game-urile cu sex.

E clar că e un joc mai matur, care încununează cei 12 ani ai seriei. În continuare avem puzzle-uri, nu scăpaţi de ele, dar şi bătălii epice (şi foarte cinematice) cu bestii înalte cât zgârie norii. Un dragon e primul exemplu care vine în minte, dar au şi nordicii “titanii” lor. God of War arată fantastic pe un televizor 4K HDR şi jucat pe PS4 Pro. Vă puteţi apropia oricât de mult doriţi de munţi îngheţaţi, ape susurând şi cetăţi maiestuoase şi nu o să vedeţi nici un pixel nelalocul său.

Gamerii pot opta între două setări: Favor Resolution (pentru rezoluţie superioară) sau Favor Performance (rezoluţie 1080p şi număr mai mare de cadre pe secundă). Jocul costă 279 de lei şi îl găsiţi la toţi retailerii de la noi, dar şi digital în PlayStation Store.

God of War lansat în România, exclusiv pe PS4 (Galerie foto/ Video Lansare)

2 thoughts on “God of War lansat în România, exclusiv pe PS4 (Galerie foto/ Video Lansare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.