Orange România lansează o nouă iniţiativă în cadrul platformei Tech a Break, sub numele de Colonizarea. Cum Elon Musk ne aduce tot mai aproape de momentul când vom călca pe Marte, Orange pune la bătaie 6 jocuri care simulează fix experienţa marţiană. Vestea bună? Primiţi şi premii dacă strângeţi puncte destule.

Începând de azi, 22 mai, Orange Smart Shop-urile din toată ţara (peste 20 la număr) vor pune la dispoziţie o zonă specială în care să jucaţi Colonizarea. Acolo vă veţi putea juca pe headseturi VR Samsung, pe telefoane, tablete şi ceasuri Samsung. Da, sunt şi ceasuri implicate. How cool is that? Colonizarea este primul joc interactiv disponibil exclusiv în magazinele Orange Smart Shop, deci nu puteţi descărca din Play Store jocurile.

Există 6 experienţe aici, 6 mini jocuri dacă vreţi: Atlet, Biolog, Inginer, Controlor de Zbor, Căpitan şi Pilot. Fiecare dintre ele implică un terminal Samsung diferit, de la casca de realitate Samsung Gear VR 4, la o tabletă Galaxy Tab A sau un Tab S3, plus telefoane Galaxy S9. Am încercat toate cele 6 jocuri şi aveţi clipuri cu ele în acest articol.

Hai să vă explic despre ce e vorba la fiecare:

  • Atlet: preferatul meu prin originalitate, acesta implica ataşarea unei brăţări de fitness Samsung care îţi ia pulsul. Suişurile pulsului tău devin obstacole într-un platformer pe un telefon Samsung conectat la fitness tracker. Tu faci swipe in sus pentru a sări peste propriul tău puls. Trebuie şi să aduni tuburi de oxigen. Calmul e cheia.
  • Biolog: un joc old school, pe bază de dexteritate şi swipe-uri, acesta implică o tabletă Samsung şi plantarea unor seminţe. Ele vin pe o bandă rulantă, le iei de acolo cu swipe şi le pui în pământ. Se fac mari, germinează si devin plante. Apoi repejor trebuie să le dai apă, să le culegi şi să tot plantezi. Viteza creşte şi lucrurile devin grele.
  • Inginer: Cine vrea să fie Inginer trebuie să aibă tinere de minte. Ca atare proba se bazează pe memorie. Pe ecran este afişat de fiecare dată un simbol, apoi pe lângă cele anterioare se adăugă unul nou. Trebuie să îl atingi pe cel nou. Sună uşor? După vreo 3-4 simboluri noi nu e deloc.

  • Căpitan: Aici îţi pui headsetul VR pe cap şi trebuie să navighezi printre asteroizi, iar cu joystickul să şi distrugi obiectele cereşti care ajung prea aproape
  • Controlorul de zbor: Cel mai enervant joc în prima fază şi aparent cel mai greu de controlat devine o bagatelă dacă îi prinzi tempo-ul. O rachetă încearcă să amartizeze folosind un retrobooster şi tu trebuie să o îndrepţi folosind giroscopul telefonului şi un booster lateral.
  • Pilotul: Un joc ca pe vremuri, în care mişti tableta pentru a mişca şi nava spaţială, care trebuie să evite asteroizi şi să treacă prin nişte porţi pentru a lua resurse vitale.

Cam acestea ar fi jocurile, 6 la număr, distractive şi provocându-vă reflexele, ţinerea de minte şi stăpânirea de sine. Atunci când vă jucaţi că logaţi cu numărul de telefon şi cu un user, iar punctele se tot adună. Ei bine, cu aceste puncte puteţi câştiga o excursie pentru 2 persoane la NASA, unul dintre cele 6 telefoane Samsung Galaxy S9, dar şi până la 10 GB net şi vouchere de reducere pentru tablete şi telefoane Samsung.

Excursia şi telefoanele S9 sunt câştigate prin tragere la sorţi, doar pentru cei care au ajuns la 2000 de puncte şi respectiv 4000 de puncte. Jocul poate fi jucat şi de cei din alte reţele. Totul ţine până pe 3 iulie. Mi s-a părut haios că în timpul ecranului de Loading afli şi diferite “Ştiaţi Că-uri” despre Planeta Marte, precum faptul că e roşie datorită oxidului de fier găsit în belşug pe ea.

Reţineţi şi că îşi pot crea cont şi intra în competiţia pentru premii doar cei peste 18 ani. Evident se pot juca la liber şi cei mici, dar punctele nu vor conta. Pentru curioşi, lista cu magazinele Orange în care vă puteţi juca Colonizarea se află aici, plus detalii despre concurs şi joc în sine.

Have fun!

Live de la lansarea Orange Colonizarea, jocuri disponibile la orange smart shop-uri. #Colonizarea

Publicată de Firstplay.ro pe 22 Mai 2018

Orange România lansează Colonizarea, o serie de jocuri pe care le poţi încerca la Orange Smart Shop; Iată primele impresii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.