Odată la 2-3 ani auzim că Google pregăteşte o consolă de jocuri, deci privim cu precauţie acest zvon. El a reapărut în ultima săptămână, sub forma unei informaţii că gigantul motoarelor de căutare are pregătită şi o consolă şi un serviciu de streaming de jocuri.

Am mai auzit de acest serviciu sub numele de cod Yeti, încă de la începutul anului, dar cum nu am văzut dovezi la I/O 2018 rămânem precauţi. Noua consolă ar fi bazată pe Android şi se pare că oficialii Google s-au întâlnit deja cu producătorii de jocuri la GDC în acest an pentru a discuta despre proiect.

Google ar vrea chiar să cumpere producători de jocuri cu totul pentru a crea exclusivităţi. Dacă titlurile se vor servi prin streaming atunci nu va fi nevoie de hardware hardcore, asta e vestea bună. NVIDIA are la rândul său un serviciu de gaming cunoscut ca GeForce NOW, iar Google ar urma să aplice o strategie similară.

Cloud-ul va duce greul procesării. Şi fiindcă e vorba de Google vom avea o integrare strânsă cu YouTube. Se discută despre activarea unei ferestre cu un clip walkthrough când te blochezi într-un joc spre exemplu. Nu ştim nici măcar cine a fi OEM-ul pentru acest hardware, dar putem specula. Poate HTC că tot se diversifica în ultima vreme.

Poate NVIDIA chiar, eventual vreun Lenovo, ASUS sau Acer, jucători pe piaţa de gaming la nivel de PC şi mobile mai nou. Poate Razer, eventual vreun brand chinez ca Oppo sau Vivo?

via Android Central

Google pregăteşte o consolă de jocuri în stil PlayStation sau Xbox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.