Asphalt 9 Legends este aici după luni bune de soft launch şi îl puteţi descărca gratuit din Play Store şi App Store. L-am jucat pe iPhone 7 şi veţi afla primele impresii imediat mai jos.

În primul rând jocul ocupa 1.5 GB pe iOS şi pune la bătaie în jur de 50 de maşini şi 70 de circuite. Nu lipsesc Lambo-urile sau Ferrari-urile, nu vă faceţi griji, toate cu upgrade-uri la vreo 4 capitole, inclusiv acceleraţie şi viteză maximă, dar şi Nitro plus Handling. Gameloft a inventat un nou mod de condus, numit Touchdrive, care te scapă de grija virajelor şi controlului direcţiei prin tilt sau touch.

Touchdrive îţi oferă practic 3 lucruri de care să te ocupi: ai un buton de drift, unul de Nitro şi opţiunea de a face Swipe pentru a alege anumite rute la un soi de răscruce pe circuit (apare in timp real). Am pornit cu un Mitsubishi Lancer Evolution şi după vreo 15 minute de jucat deja deblocasem un BMW Z4. Grafica arata genial, cu toate lens flare-urile, bells and whistles, care il fac pe Asphalt 9 să pară un joc de PS3. Mult blur la viteza mare totusi.

Arată mult mai bine decât Asphalt 8 şi chiar mai bine decât Asphalt Xtreme. Au umblat în special la modul în care arata fundalul, oraşul, Himalaya, mediul din jur. Se întâmplă foarte multe lucruri pe lângă noi, se rostogolesc cutii, zboara maşini, am sărit peste un tren şi am văzut şi o hartă pe care se rostogoleau bolovani printr-o cetate. Nitro-ul e mult mai prezent şi secvenţele în care ne ciocnim cu rivalii în stil Burnout.

Primele câteva curse mi s-au părut scurte, dar ulterior au început să apară şi cele de 1 minut şi jumătate, poate chiar 2. Încă nu am găsit cursa cu 2 tururi până acum, dar poate mai încolo. S-a făcut upgrade şi la soundtrack şi am auzit Fall Out Boy la un moment dat, plus DNB sau dubstep. Controlul mai sus menţionat implică să ţii apăsat pe zona de Drift pe ecran, iar pentru Nitro faci tap şi atât (la momentul oportun).

Gameloft a creat şi un nou tip de Nitro, cu un efect special mov, un soi de Blastoff care te face să decolezi şi pocneşte toate obiectele şi maşinile din jurul tău. E ca şi cum maşina ta devine Super Sayan. Jocul e gratuit, dar are IAP-uri şi are şi un energy meter (benzină) cu vreo 6 unităţi pentru 6 curse. Din fericire la un interval regulat mai primeşti benzina sau poţi cumpăra acele unităţi.

Ai şi bănuţi pentru cumpărat upgrade-uri şi un concept de “flags”, cu care deblochezi curse viitoare şi moduri de joc. Eu am doar 6 flags şi îmi trebuie 20 pentru a debloca multiplayerul spre exemplu. Iată şi câteva concluzii după vreo 17 minute de joc:

 • curse mai scurte (cel puţin primele)
 • soundtrack mai bun
 • grafică cu 200% mai bună decât la Asphalt 8
 • a revenit Nitro-ul spectaculos de la Asphalt 7
 • Touchdrive nu e deloc o idee rea, dacă vrei strict fun, nu simulare
 • totul e mai animat, oraşele, maşina
 • prea mult blur şi strălucire în jur şi îţi poate fura privirea (imposibil de facut screenshoturi de la mult blur la viteza mare)

Revenim şi cu alte episoade şi îi dăm şi o notă când îl terminăm!

Asphalt 9 Legends e aici; Iată primele impresii (Video)

4 thoughts on “Asphalt 9 Legends e aici; Iată primele impresii (Video)

 • July 25, 2018 at 8:27 pm
  Permalink

  Îmi place jocul. Cel mai mult îmi place că se conduce singur, eu mă ocup doar de drifturi și de nitro. Cat mai multe drifturi și beneficiezi de nitro în plus. Și eu am ajuns la etapa unde se deblochează BMW.

  Reply
 • January 15, 2019 at 1:05 pm
  Permalink

  Salut! Știe cineva cum se face “perfect nitro” la acest joc??

  Reply
  • April 11, 2019 at 11:35 am
   Permalink

   si eu vreau sa stiu !!!!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.