Diablo Immortal, între succes promis de analişti şi pay to win

Probabil v-aţi întrebat cum de nu am scris nimic pe acest site despre Diablo Immortal atunci când a fost anunţat pe 2 noiembrie. E foarte simplu: nu eram în ţară şi fix atunci era ziua mea. Am avut timp să rumeg totuşi situaţia şi să trec atâtea prin starea de furie, cât şi prin cea de acceptare că evoluăm chiar şi involuând. Iar azi avem câteva date noi despre titlu.

Pe de o parte avem o legiune de fani care s-au năpustit asupra Blizzard, fie la Blizzcon, fie online. Vina nu e a lor, ci a hype-ului cu care Blizzard întâmpinase evenimentul, părând gata să anunţe Diablo 4. Mai nou unul dintre creatorii primului Diablo a avut un ranţ nervos pe Twitch cu privire la felul în care Diablo Immortal se îndepărtează de franciză.

David Brevik a fost senior developer al jocului Diablo, cel iniţial din serie, lansat în 1996. A părăsit Blizzard în 2003 şi a ieşit din lumina reflectoarelor. Totuşi soţia sa este un Twitch streamer prolific (thejunglequeen), iar Brevik a apărut ca guest star pe stream-ul său. Fostul dezvoltator a fost nemulţumit nu atât de joc, cât de schimbările aduse la sistemul de bonusuri acordate angajaţilor.

Rant-ul respectiv a adus o jumătate de milion de vizualizări pe Twitch. Pe de altă parte Diablo Immortal ar urma să fie un hit dacă ne luăm după analişti. Chiar dacă acţiunile Blizzard au scăzut cu 7% din cauză sa, analiştii văd succesul în China, acolo unde targetingul NetEase (co creator joc) şi pasiunea publicului local pentru acest gen de jocuri ar aduce succesul.

Între timp a fost descoperită o fotografie (mai sus) dintr-o întâlnire oficială Blizzard, unde se discută despre monetizarea jocului. Se discută despre o modalitate pay to win asociată upgrade-urilor de echipament. Microtranzactiile, un alt aspect urât de toţi gamerii intra în scenă. Blizzard a răspuns la scăpare afirmând că nu s-a hotărât cum va monetiza jocul şi ceea ce apare aici e doar o idee.

Surse: altchar/ digital trends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.