Epic Games se extinde tot mai mult şi profită de miliardele de dolari obţinute din Fortnite să îşi lanseze propriul magazin de aplicaţii. Mă rog, mai bine zis magazin de jocuri, disponibil pe PC, Mac şi Android.

Epic Game Store e deja activ pe PC şi Mac, dar pe Android nu a sosit încă. Vestea bună e că ni s-au promis ceva exclusivităţi de îndată ce va fi gata. Ştim că vine anul ăsta şi un precedent a fost deja stabilit, când Epic a fentat Play Store pentru a ne oferi Fortnite ca download separat. Sunt şi alte avantaje pentru creatorul celebrului battle royale, precum faptul că cere doar 12% din venituri de la dezvoltatori pentru a le publica aplicaţiile/jocurile.

Asta în vreme ce Google Play cere o cotă de 30%. Ca developer, ce motivaţie ai mai avea să mai lansezi un joc în Play Store? Epic a început deja să strângă exclusivităţi pe PC, precum Ashen, Hades sau Supet Meat Boy. Vor avea şi oferte speciale la debutul de pe Android, deci încă un punct de atracţie. Şi mai mult decât atât am putea vedea nişte portari exclusive, poate chiar mult aşteptatul Cuphead (zic gurile rele).

Play Store nu sta prea bine la descoperirea de jocuri noi de calitate şi la navigarea în meniuri. Are nevoie de un suflu nou şi aici Epic poate compensa. Epic promite să aleagă titlurile pe sprânceană şi să nu ne ofere doar o colecţie de clone de PUBG să zicem. Să vedem totuşi dacă această companie va reuşi unde nici măcar Samsung, LG sau Huawei nu au reuşit, toate propunând propriile versiuni de App Store, fără succes. Ca menţiune secundară, cine vrea un joc tare pe PC, îl are pe What Remains of Edith Finch de jucat din Epic Games Store, complet gratuit (între 10 şi 25 ianuarie).

via Yahoo

Epic Game Store va fi o alternativă solidă la Google Play Store

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.