Jocurile de PS4 ajung pe iPhone cu noul suport Remote Play pe iOS

Cel mai nou update de sistem de pe PlayStation 4 a debutat la finalul săptămânii trecute, aducând posesorilor consolei posibilitatea de a controla device-ul de pe iPhone sau iPad, in jocuri si in afara lor. Greu de crezut că nu se putea aşa ceva până acum.

Totul se face prin intermediul aplicaţiei Remote Play de pe iOS. A apărut de altfel şi o aplicaţie nouă, PS4 Remote Play, disponibilă gratuit spre download în App Store. Cu PS4 Remote Play poţi controla consola, să intri în voice chat-uri folosind microfonul şi chiar să scrii text folosind tastatura virtuală de pe mobil.

Aveţi nevoie de un iPhone sau iPad cu cel puţin iOS 12.1, un cont PlayStation Network şi să fiţi în aceeaşi reţea WiFi cu ambele device-uri. PS4 Remote Play nu merge într-o reţea mobilă şi nu există nici compatibilitate cu controllerul DualShock 4. Sony recomanda să ai de la un iPhone 7 în ssus, de iPad sixth gen în sus sau iPad Pro second gen.

Ca o bucată de context, aflaţi că posesorii de terminale Android au Remote Play încă de acum 5 ani. Debuta cu Xperia Z4 în octombrie 2014. Setupul e foarte simplu: actualizezi consola, descarci aplicaţia şi faci pairing. Controlul on screen pentru joc apare pe ecranul telefonului, direct peste imaginea jocului. Evident nu toate jocurile sunt suportate.

via Engadget

One Reply to “Jocurile de PS4 ajung pe iPhone cu noul suport Remote Play pe iOS”

  1. Atentie Remote Play merge oficial doar pe telefoane Sony. Pe restul doar prin root, si nu este la fel de fluent, e foarte buguit. Doar pe Sony-urile de varf merge perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.