Mortal Kombat 11 Preview: mai accesibil, X-Rays mai scurte, fizică anatomică mai bună

Mortal Kombat 11 se lansează pe 23 aprilie 2019 şi am avut ocazia să îl joc în Early Access la final de lună martie. E gata deja un video cu experienţa mea cu jocul pe PS4, dar am zis că textul e sfânt, aşa că hai să vedem cum stăm cu primele impresii.

În primul rând trebuie să vă spun că Mortal Kombat X este unul dintre party game-urile la care apelez mereu când mă satur de Just Dance şi Knowlege is Power sau FIFA. Sunt obsedat de Ermac şi D’vorah, care se potrivesc cel mai bine stilului meu. Ce am remarcat la Mortal Kombat 11? Că avem o anatonomie mai bună a cărnii lovite şi o fizică a sângelui mai bună, la nivel de picătură.

Nu mi se pare că e vreun upgrade la animaţii sau la grafică, poate doar la “luminiţe”. Dacă vă uitaţi cu atenţie la orice atac, mai ales cele speciale o să vedeţi foarte multe flăcări, scântei, luminiţe, lasere şi alte nebunii. Nu îmi place încadrarea în chenar a ecranului, cu acele bare galbene din colţuri (meter-uri pentru atacuri speciale) şi galbenul barei de viaţă. Ştiu ce au vrut să facă: să îţi amintească de experienţa arcade a tonomantului de jocuri, dar nu sunt mare fan.

Mi se pare şi că au renunţat la X-Rays in sensul clasic, sau mai degrabă le-au făcut mai scurte şi teoretic mai brutale. Sunt şi mini X Rays în luptă, precum un pumn care s-a conectat perfect la bărbie. În continuare interacţionam cu obiectele din mediu şi mi se pare că au fost underpowered atacurile de la distanţă, care făceau prăpăd în MK X.

Şi atacurile cu săbii, toiaguri şi altele de gen dau damage mai puţin acum, făcând luptele ceva mai egale. Văd că au rămas în continuare buguri şi am găsit două la Jade, care poate să facă acele atacuri cartwheel cu picioarele şi să îşi folosească băţul iar şi iar şi iar într-o buclă din care nu mai ieşi şi spărgând şi pararea cu toiagul chiar.

Apar şi versiuni noi de personaje, inclusiv un Scorpion mai uman, dar şi variante Forgotten şi clasice din jocurile mai vechi. Am făcut şi o Brutalitate, care mi s-a părut satisfăcătoare. Ce nu îmi place e că au micşorat hărţile, durata de X Ray e mai mica şi au apropiat camera cumva. Parcă şi fundalurile nu mai sunt aşa dinamice că înainte, dar am văzut doar vreo 3 hărţi, deci răbdare Alex, răbdare!

În demo m-am jucat atât online, cât şi o piramidă/ladder, dar jocul final va avea multe alte moduri, inclusiv un Story în care Shao Kahn revine. Nu sunt foarte convins de acest MK cu luminiţe şi totul mai scurt şi compactat, dar măcar câştigăm la fizică şi la variante de personaje plus personaje noi. Nu e ca şi cum fanii de fightere nu vor cumpăra jocul… e un must try totusi. Dacă FIFA se cumpără anual, de ce nu s-ar cumpăra şi MK?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.