Pentru a sărbători lansarea noului Wolfenstein, sau doar pentru a stârni nişte nostalgie, Bethesda a lansat jocurile DOOM originale pe mobil şi console. Astfel, DOOM 1 şi DOOM 2 sunt disponibile pe Android şi iOS, iar prima tripletă de jocuri a ajuns şi pe Xbox One, Nintendo Switch şi PS4.

Primul DOOM sosea în 1993 pe PC şi era unul dintre primele FPS-uri de pe piaţă. Venea apoi DOOM 2 în 1994, inaugurând un nou concept de HUD pentru şi arme SF ce aveau să fie copiate de toate marile shootere, Unreal Tournament inclus. Doom 3 venea de abia după un deceniu, în 2004 şi a fost poate cel mai înspăimântător shooter al începutului de mileniu. Seria a fost mereu caracterizata de arme uriase, inamici din iad si gameplay rapid.

DOOM 1 şi DOOM 2 costă câte 25 lei în Google Play Store şi Apple App Store şi vă daţi seama că rulează pe majoritatea smartphone-urilor. De remarcat că varianta mobilă de DOOM include şi expansion-ul “Thy Flesh”, iar DOOM 2 vine cu cele 20 de nivele extra Master Levels. Mai suporta şi multiplayer în 4 jucători şi chiar co op în 4 jucători. Trebuie totuşi menţionat că primul Doom se afla pe iOS încă din 2009, deci nu e chiar ceva nou.

Toate aceste release-uri au şi rol de a ne aminti că pe 22 noiembrie aşteptam DOOM Eternal, al cincilea joc din serie. Cât despre DOOM 3, pe el îl găsiţi pe PS4, Xbox One şi Nintendo Switch, la doar 10 euro. El include expansion-ul Resurrection of Evil şi pe cel The Lost Missions. Sunt voci ce afirmă că şi DOOM 3 e pe Android, dar doar în anumite ţări.

Iată linkurile de download:

DOOM 1: Android/ iOS
DOOM 2: Android/ iOS

via Android Central

Jocurile originale DOOM (1, 2, 3) ajung pe mobil şi console
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.