Jocurile pentru mobil sunt gata să primească protecţie Denuvo DRM

Cum jocurile pentru mobil au evoluat şi au început să genereze multe miliarde de dolari, era de aşteptat să vedem şi ceva protecţii anti piraterie în această zonă. Cei de la Denuvo s-au mişcat rapid şi imediat au propus să îşi aducă soluţia pe Android.

Cine joacă jocuri pe PC ştie foarte bine ce e Denuvo şi de ce are de aşteptat săptămâni sau luni în plus până poate lua un joc de pe torrente. Denuvo este o soluţie anti piraterie, care în ultimul an a cam dat chix. Multe jocuri au fost “sparte” destul de rapid, iar Denuvo a venit uneori şi cu buguri la pachet. Un exemplu este situaţia jocului Yakuza 0 de la SEGA, care a avut DRM-ul scos printr-un update şi a avut mărimea fişierului executabil mult micşorată faţă de varianta cu DRM.

Astfel jocul pornea mai rapid pentru cei cu varianta fără DRM. Revenind totuşi la mobile, în cadrul Gamescom 2019, Denuvo a anunţat că a pregătit o soluţie mobilă pentru Android. Se numeşte “Mobile Game Protection” şi vrea să prevină atât pirateria, cât şi trişarea în jocuri şi să termine cu gamerii care îşi dau 1 milion de gems sau credite.

Va fi implementată la nivel de APK, deci nu va solicita prea mult dezvoltatorii pentru implementare. Va avea şi detecţie pentru terminalele cu root, dar trebuie spus că deja erau multe jocuri care nu mergeau pe telefoane rootate, pentru a evita problemele. Problema e că mă aştept să se baloneze mult APK-urile şi fişierele de instalare de jocuri pe mobil.

Iar piraţii probabil vor sparge oricum şi această protecţie.

via Android Police

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.