Call of Duty Mobile Review: wannabe PUBG Killer plin de boti, grafica high end, superficialitate

Call of Duty Mobile este jocul care mi-a mâncat zilele în ultima vreme şi pentru o secundă credeam că am găsit noul PUBG Mobile. În realitate dacă râcâi puţin suprafaţa sa, o să vezi că e mai superficial decât pare. S-a lăsat aşteptat exagerat de mult şi a debutat cu un mare FAIL: au picat serverele juma de zi…

Ai practic 2 moduri de divertisment aici: fie Team Deathmatch şi variantele derivate Frontline, Domination, Search and Destroy, fie Battle Royale. Acesta din urmă e fix PUBG Mobile, cu vehicule mai proaste şi harta mai mică. Parcă acţiunea se petrece mai rapid şi că în Free Fire nu prea sunt timp morţi.

ATV-urile şi maşinile au control, fizica şi camera cringe, deci e nevoie de update. Altfel, gunplay-ul e OK, deşi armele îmi par cam overpowered şi majoritatea scope-urilor mai mult mă încurcă. Aş prefera şi să trag direct şi să nu mai fie acea animaţie de dus cătarea la ochi, dar în fine…

Grafica arată foarte bine, dar realismul nu e chiar la cota lui PUBG Mobile. Am dat detaliile şi frame rate-ul la maxim, am jucat jocul la 60 FPS şi tot zic că se poate mai bine. Parcă arăta mai polished beta-ul de pe Galaxy Note jucat de mine în iulie… Cred că au dumbed down totul să ruleze şi pe telefoane mai slăbuţe.

Apreciez optimizarea apropo şi am auzit oameni cu Galaxy A-uri şi Huawei Lite-uri care rulează jocul. Armele sunt excelent detaliate şi desenate, dar iar… cam overpowered. Le puteţi pune şi o sumedenie de add on-uri şi putem umbla serios la loadout. Aici admir Tencent că a imitat binişor clasele jocului principal CoD, chiar şi superficial.

Avem şi câteva hărţi familiare aici pentru iubitorii seriei CoD. Mă refer la Nuketown, Crash şi harta aia enervantă cu yachtul pe care iubesc să o urăsc şi o visez şi noaptea. Îţi poţi personaliza butoanele de pe ecran şi am observat o tendinţă de a mişca din camera aiurea dacă ştergi stânga ecranului la un moment dat.

Apreciez că poţi face slide alergând şi făcând crouch, dar săriturile mi se par cam mititele şi cam lente. Evident avem şi IAP-uri gârla dacă vreţi echipamente ca lumea. Până la urmă ce contează mai mult e divertismentul şi recunosc că mă cuprinde un fel de frenezie după vreo 4-5 kiluri la Deathmatch şi apoi mai dăm şi niste Scorestreaks şi circulă testosteron prin vene.

Avem şi drone, am pus şi tureta la un moment dat, am chemat un UAV strike, am folosit lansatorul de flăcări, de toate pentru toţi, ce să mai. Poţi jongla cu clasele de personaje şi loadout-uri în căutarea unui setup ideal pentru stilul tău de joc. Nu prea e loc de camperi pentru că acţiunea e cam rapidă, inclusiv în Battle Royale. Jocul bifează excelent divertismentul, dar pierde puncte la finisaj şi realism, unde PUBG Mobile încă e rege.

Este şi extrem de evident că jocul e plin de boţi, flagrant chiar şi la un moment dat te saturi să tot câştigi. Ai un reality check totuşi dacă joci un meci Ranked. Şi mi se pare cam jenant să te vrei PUBG Mobile killer cu o singură harta de Battle Royale. Ne auzim în câteva luni când vom putea face o recenzie unui joc complet şi nu unuia care încă se simte grăbit.

Update: A primit şi Gun Game şi Sniper Mode, care se simt grăbite şi superficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.