Rayman Mini debutează pe mobil, exclusiv în Apple Arcade

Apple continuă să bifeze exclusivităţi pentru serviciul său de gaming, Apple Arcade, de această dată cu o mega franciză de la Ubisoft. Francezii au creat un Rayman special pentru Apple Arcade şi au miniaturizat legendarul omuleţ mov. Noul joc se numeşte Rayman Mini şi vine în continuarea lui Rayman Jungle şi Fiesta.

Titlul este un platformer de tip run’n’jump şi pe lângă faptul că îl poţi juca pe iOS, e disponibil şi pe macOS, dacă ai versiunea Catalina. Ubisoft pune la dispoziţie 48 de nivele şi a promis multe actualizări pe viitor. De această dată Rayman a fost micşorat şi călătoreşte într-o lume în care obiecte şi fiinţe tradiţional mici par gigantice. Veţi intra în cuibul unui păianjen, călători pe un râu şi într-o vizuină de iepuri, dar nu Rabbids.

Jocul are obişnuitele avantaje ale lui Apple Arcade, adică nu are IAP-uri şi nici nu necesită conexiune la Internet. Evident nu are nici reclame. Veţi putea controla omuleţul cu freză de şcolar şi folosind un controller de PS4, apropo. Rayman va alerga mereu şi noi controlăm doar săriturile sale, pe care le temporizam încât să luăm toţi Lums, să evităm ţepi, bolovani care ne urmăresc sau foarte mulţi ţepi. Poti apasa si in dreapta ecranului pentru a da cu pumnul in obstacole si tine apasat pe partea stanga pentru a pluti cu parul elicopter.

Poţi debloca costume şi există numeroase rute de parcurs, ceea ce te va face să rejoci stagiile, dacă eşti compleţionist. Poţi alege între 3 personaje şi debloca o sumedenie de costume. O să încerc şi eu jocul, fiind un uriaş fan Rayman Legends, Fiesta şi Jungle. Apple Arcade costă 5 euro pe lună şi include vreo sută de jocuri, inclusiv unul de categorie AAA: Oceanhorn 2, o clonă reuşită de Zelda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.