Watch Dogs Legion în acţiune: impresii de la Dev Play 2019

Săptămâna trecută pe vremea asta am participat la Dev.Play, o serie de conferinţe, pitch-uri şi prezentări pentru dezvoltatori de jocuri din ţara noastră şi ţările vecine. Dev.Play a fost parte a BGW (Bucharest Gaming Week 2019), despre care am scris aici. Ubisoft a avut un eveniment dedicat lui Watch Dogs Legion, care a inclus o oră de demo pentru viitorul titlu. Cum mi s-a părut aflaţi mai jos.

În primul rând titlul ar trebui să vină prin primăvară din ce am înţeles. Iniţial planul era să vină pe 6 martie 2020, dar a fost amânat (ca Brexit-ul la care face aluzie). Este şi unul dintre primele jocuri confirmate pentru PlayStation 5, cum a fost Watch Dogs pentru PS3 şi PS4. Va ajunge şi pe Google Stadia. De această dată acţiunea se mută la Londra şi dacă Watch Dogs 1 a fost dramatic şi Watch Dogs 2 pe bază de caterinca cu hipsteri, Watch Dogs 3 se ia foarte mult în serios.

Pardon, Watch Dogs Legion… Londra este plină de protestatari, orwelliană până în măduva sângelui şi fiecare monument este mânjit cu vopsea, grafitti şi are un contra monument lângă. Este o lume distopica, plină de camere de filmat, drone, forte ale poliţiei gata să pună pumnul în gura protestatarilor. Watch Dogs Legion rămâne un action adventure third person, care poate deveni third person shooter dacă situaţia o cere.

În mod ideal ar trebui să rămâi în stealth şi să te ocupi cu hacking. Sesiunea de demo prezentată nouă a început într-un pub, unde trebuia să aleg ce persoană să recrutez. Acum nu doar vedem câţi bani are în cont fiecare persoană şi ce job are, dar şi planul său pe ziua respectivă. Ştim cum să îl prindem când e singur şi să îl şantajăm sau să îl ajutăm dacă are probleme, pentru a îl coopta în organizaţia noastră. Organizaţia se numeşte DedSec şi vrea să distrugă status quo-ul britanic.

M-a frapat că nu avem un personaj central sau personaje centrale bătute în cuie, ci poţi deveni oricare dintre personajele recrutate. E bine pe de o parte de dragul varietăţii, dar e şi rău pentru că nu te poţi ataşa de protagonişti. Atunci când recrutezi pe cineva îl poţi pune în anumite clase de personaje. Unii sunt buni la luptă corp la corp, alţii la stealth şi hacking. Am văzut gameplay cu un nene de 70 de ani care arata de 40 şi avea nume de român.

El a trebuit să se infiltreze într-o zonă mai dubioasă a oraşului şi şi-a pus haine de piele, pentru a intra într-un cartier mai rău famat. L-am văzut zburând cu o dronă uriaşă şi chiar trăgând cu arma în forţele de ordine. Cei de pe scenă au mai jucat cu o băbuţă haioasă, care a făcut o misiune stealth. S-a infiltrat la New Scotland Yard pentru a şterge datele cu care era şantajat românul nostru. Erau pe un server air gapped, deci trebuia să fie şterse fizic.

Băbuţa a folosit o mască de porc pentru că nu îi fi văzută faţa, a făcut ceva parkour bătrânesc spre amuzamentul celor din sală şi a imobilizat paznici cu un roboţel păianjen cu o cameră de filmat pe el. Avea şi taser pentru luptele corp la corp. Am înţeles că o să avem şi gameplay coop şi o să alternăm între single player şi multiplayer fără probleme. Trebuie şi să ne drămuim îndrăzneala, pentru că putem fi răniţi şi capturaţi sau să avem Permadeath, dacă nu ne dăm prinşi de autorităţi.

Am văzut că există extrem de multă personalizare a look-ului şi că Londra e împânzită de checkpoints, unele care nu te lasă să treci mai departe dacă eşti vânat de autorităţi. Londra arata destul de întunecat aici, dar există discrepanţe între cartiere. Avem o zonă posh a bogaţilor, ceva mai curată şi fancy, dar şi o zonă murdară de ghetto. Totul este plin de însemne ale nemulţumirii populaţiei.

Grafica nu mi-a dat senzaţia de next gen, aş zice că arată ca un joc de PS4 de acum 2-3 ani, dar totuşi a fost doar un alpha, deci nu pot să zic că am pretenţii. Fiecare clasă de personaj mai sus menţionat are propriile abilităţi, upgrade-uri şi tool-uri, plus câte un skill tree propriu. În continuare putem hackui maşini şi trebuie să livrăm uneori pachete contra timp.

Trecerea dintre personaje se face destul de rapid şi fluid, doar că recrutarea pare să fie anevoioasă şi nu se lasa băieţii cu una cu două. Am înţeles că jocul are 5 storyline-uri mari şi peste 60 de misiuni, deci aveţi ce face. Londra mi s-a părut redată până la cel mai mic detaliu şi chiar arată ca Londra pe care am văzut-o de câteva ori în acest an, doar că întunecată şi distopica. Sunt şi mici momente de strălucire de la Ubisoft, precum faptul că uneori dronele presei se băga într-o luptă a ta cu autorităţile şi rişti să ajungi villain sau erou.

Îmi place tot hacking-ul şi tinkering-ul, iar stalkereala celor pe care vrei să îi şantajezi mi-a adus puţin cu planificarea din Hitman. Aş zice că nu sunt foarte convins de faptul că nu ai protagonişti clari şi că poţi fi oricine, dar asta şi deschide o lume a jocului mai complexă şi povesti nesfârşit de variate. Nu m-aş pronunţa clar la grafică, mai ales că era un alpha, dar nu aş zice că sunt dat pe spate. Va mai fi adăugat ceva polish pentru RTX-uri şi PS5, sunt sigur… Am văzut ceva reflexii interesante ale lunii în apă londoneză, ce e drept. Presimt ceva viralizare negativa a jocului pentru Ubisoft, pentru ca tu in acest joc recrutezi oameni pentru o organizatie terorista si asta ar putea deranja ceva lume.

Personal cred că Londra însăşi va fi vedeta acestui titlu, dar şi micile momente de surpriză în care înţelegi regulile noii societăţi şi afli cum să le hackuiesti. Ah da şi melodiile din maşinile conduse au fost geniale, am pornit Shazam de 3 ori pentru ele.

One Reply to “Watch Dogs Legion în acţiune: impresii de la Dev Play 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.