Gwent, celebrul joc de cărţi din Witcher vine pe Android pe 24 martie

Dacă tot suntem în frenezia Witcher care încă persistă după serialul cu Henry Cavill, aflaţi că şi legendarul joc de cărţi Gwent din acest titlu e gata să sosească pe Android. CD Projekt Red a adus Gwent pe PC cu ceva vreme in urmă şi apoi şi pe PS4 şi Xbox One. Mai mult de atât a ajuns şi pe iOS, dar cumva pe Android nu. Azi avem o dată de lansare şi pentru el.

Gwent: The Witcher Card Game va sosi gratuit in Play Store pe 24 martie. Pre înregistrările au început deja în Play Store. Cine se înregistrează va primi un avatar în exclusivitate cu ceea ce aş descrie ca “un om de lavă”. De fapt e un Golem Imperial.

Vestea bună e că vă puteţi sincroniza progresul cu variantele de iOS şi PC folosind un cont GOG. Atenţie, va fi un joc foarte mare, nu doar un banal joc de cărţi. Pe iOS ocupa 2.7 GB. În mod interesant CD Projekt RED a retras suportul variantelor de Gwent de pe PS4 şi Xbox din cauza lipsei de popularitate, deci am rămas doar cu PC şi iOS acum.

În Gwent trebuie să construiţi un deck de cărţi care aparţin unei anumite facţiuni, iar fiecare oferă diferite stiluri de joc. Facţiunile includ Nilfgaard, Skellige, Northern Realms, Scoia-Tael, The Syndicate şi Monsters. Fiecare aduce şi abilităţi speciale, precum tacticile de de atac prin surprindere şi evadare de la Nilfgaard şi războinicii puternici de la Skellige. Jucătorii îşi pun cărţile pe două rânduri: melee şi ranged, simulând aranjamentul pe câmpul de luptă.

Amplasarea de cărţi adună Power Points, generează atacuri magice, dă boost altor cărţi şi chiar afectează spaţiul de joc. Ideea este să ai mai multă putere decât adversarul până la final de rundă. Cine câştigă 2 din 3 e victorios. Gwent apărea prima oară în Witcher 3 şi putea fi jucat de Geralt în diverite taverne. Ceea ce avem aici e totuşi diferit, cu reguli noi, mai ales că a dispărut rândul Siege.

Vă puteţi înregistra pe Android aici.

One Reply to “Gwent, celebrul joc de cărţi din Witcher vine pe Android pe 24 martie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.